Verkkouutiset

USU: Hallitus helpottamassa perheenyhdistämistä

Esitys alaikäisten pakolaisten tulorajoista jakaa eduskuntaa.

Hallitus tuo eduskuntaan jo keväällä lakiesityksen, jolla on tarkoitus poistaa perheenyhdistämisen toimeentuloedellytys kansainvälistä suojelua saavilta alaikäisiltä. Asiasta kertoo Uutissuomalaiselle sisäministeri Maria Ohisalo (vihr.).

Toimeentuloedellytys tarkoittaa, että maahanmuuttajalla pitää olla riittävästi tuloja saadakseen omaisensa Suomeen.

Keväällä tuleva esitys on osa hallitusohjelmaa, jossa luvataan selvittää muutoinkin perheenyhdistämiseen liittyviä ongelmia sekä perheenyhdistämisen tulorajojen kohtuullisuutta turvapaikan saaneiden osalta.

– Perheen merkitys kotoutumiselle on huomattava ja perhe-elämän suoja on tärkeä oikeus. Tätäkin asiaa selvitetään, mutta aikataulusta ei voi vielä tarkemmin sanoa, Ohisalo sanoo.

Hänen mukaansa parhaillaan selvitetään myös sitä, miten työllistyneet kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet voisivat joustavammin saada oleskeluluvan työn perusteella. Ohisalon mukaan myös heidän Suomessa jo olevien perheenjäsentensä asema huomioidaan.

Kuusi yhdeksästä eduskuntaryhmästä haluaisi muutoksia siihen, miten toimeentulovaatimusta sovelletaan kansainvälistä suojelua saavien perheenyhdistämisessä, selviää Uutissuomalaisen eduskuntaryhmien puheenjohtajille tekemästä kyselystä.

Kansainvälistä suojelua saavien tulorajoihin toivoisivat jonkinlaista muutosta SDP, keskusta, vihreät, vasemmistoliitto, perussuomalaiset ja RKP. Mainituista perussuomalaiset haluaa kiristää vaatimuksia, muut tavalla tai toisella joustavoittaa.

Muutoksia nykytilaan eivät kaipaa kokoomus, kristillisdemokraatit ja Liike Nyt. Keskusta ei ota kantaa muuhun kuin alaikäisten asiaan ennen kuin hallitusohjelmassa mainittu selvitys on valmistunut.

Uusimmat
MAINOS