Verkkouutiset

Yhdysvaltain puolustusministeriön julkaisema ja laivaston lentäjien tekemä UPA-havainto 28. huhtikuuta 2020. (Photo by: LEHTIKUVA / AFP /AFP PHOTO / US DEPARTMENT OF DEFENSE / HANDOUT)

USA:n uforaportti julki – vain yksi tapaus selvisi

Yhdysvaltain tiedustelupalvelujen raportti koskee 144 ufotapausta vuosina 2004-2021.

Yhdysvaltojen tiedystelupalvelut ja asevoimat julkaisivat juhannusaattona 25. kesäkuuta alustavan raportin 144 ”tuntemattoman ilmatoiminnan ilmiöstä” (UAP, unindentified aerial phenomena). Näistä tapauksista 80 oli usean eri havainnointilaitteen rekisteröimiä.

Havainnot ovat pääasiassa ilmavoimien lentäjien tekemiä. Tilanteissa UAP on yleensä häirinnyt lentäjän näköpiiriä ilmavoimien koulutus- ja operaatiotoiminnan aikana. Yhdysvaltain merivoimat otti standardisoidun UAP-raportoinnin käyttöön maaliskuussa 2019 ja ilmavoimat marraskuussa 2020, joten suurin osa tapauksista on itse asiassa viimeisen parin vuoden ajalta.

– Tunkeutumiset meidän harjoitusalueillemme ja rajatulle lentoalueellemme ovat huolestuttavia lento- ja toimintaturvallisuuden kannalta sekä mahdollisesti muodostavat riskin kansalliselle turvallisuudelle, sanoi puolustusministeriö Pentagonin lehdistöedustaja John Kirby Business Insiderin mukaan.

Raportin mukaan mitään selvää yksittäistä syytä UAP-havainnoille ei ole. Ainoastaan selvisi erittäin suurella varmuudella yksi tapaus, jossa kyseessä oli suuri tyhjentyvä ilmapallo.

Havaintojen kerääminen ja tutkimukset jatkuvat eikä mitään vaihtoehtoa voida sulkea pois, kuten Maan ulkopuolista elämää tai ulkovaltojen teknologista saavutusta, vaikka mitään suoraan viitettä niihin ei olekaan.

Vaikka yhtää selvää selitystä ei ole, täsmäävät tapaukset yleensä johonkin seuraaviin viidestä kategoriasta: heijastus, luonnollinen ilmakehän ilmiö, Yhdysvaltain hallinnon tai teollisuuden kehitysohjelma, ulkomainen asejärjestelmä tai yleinen ”muu” materiaali.

Kiinnostavia olivat 18 tapausta, joita kuvaillaan 21 raportissa. Niissä on kuvailtu poikkeuksellisia lentosuuntia ja nopeuksia, huomattavaa vauhtia ilman työntövoimaa, tuulenvastaista liikettä tai paikallaan pysymistä. Pienessä määrässä UAP-havaintoja oli havaittu samanaikaisesti radiotaajuusmuutoksia

Uusimmat
MAINOS