Verkkouutiset

E-6B ilmatankkauksessa. U.S. Air Force photo/Tech. Sgt. Mark R. W. Orders-Woempner

USA:n ”tuomiopäivän kone” harvinaisessa harjoituksessa Pohjolan yllä

Asiantuntijan mukaan kyseessä saattaa olla ensimmäinen harjoitus laatuaan tällä alueella.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Yhdysvaltain laivaston E-6B Mercury -komentokone on avoimista lähteistä saatavilla olevien tietojen perusteella suorittanut harjoituslennon Norjassa.

”Tuomiopäivän koneeksikin” tituleeratun Mercuryn tehtäviin kuuluu käskyjen välittäminen Yhdysvaltojen ballistisille ohjussukellusveneille. Kone pystyy viestimään sukellusveneille erittäin matalilla taajuuksilla 8,5 kilometrin ja 1,5 kilometrin mittaisilla perässä vedettävillä antennikaapeleilla.

Tutkija ja strategisten aseiden asiantuntija Hans Kristensen kertoo X-palvelussa Mercuryn suorittaneen harjoitustehtävän Norjan länsirannikolla viime viikon keskiviikkona. Kone operoi Ryggestä. Kristensenin mukaan harvinaislaatuinen lento saattaa olla ensimmäinen laatuaan alueella. Koneen lennosta on annettu ilmaliikenteelle NOTAM-varoitus. Se liittynee antennikaapeleiden käyttöön.

Kristensen kiinnittää huomiota siihen, etät kone kävi lentotietojen perusteella matalimmillaan merellä vain noin 350 metrin korkeudessa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)