Verkkouutiset

Konseptikuva uudesta lentokoneesta. / AFRL / Leidos

USA:n Mayhem-pommikone voi iskeä kohteeseen 10 Machin nopeudella

Maan ilmavoimien kerrotaan hakevan seuraajaa SR-71-tiedustelukoneelle.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Yhdysvaltain ilmavoimat on suunnitellut pitkään seuraajaa strategiselle SR-71 Blackbird -tiedustelukoneelle, jonka käyttö lopetettiin 1990-luvun lopulla.

SR-71-koneet ehdittiin poistaa käytöstä jo vuonna 1989, mutta niiden operointiin myönnettiin lisärahoitusta Lähi-idän ja Pohjois-Korean lisääntyneiden jännitteiden myötä.

Popular Mechanics -lehden mukaan SR-71:lle on haettu seuraajaa ilmavoimien salaisesta Mayhem-projektista, joka tähtää hypersonisen pommikoneen kehittämiseen. Se voisi saavuttaa jopa 10 Machin eli noin 12 000 km/h:n lentonopeuden.

Projektin on katsottu ottaneen hiljattain merkittävän askeleen, kun Yhdysvaltain ilmavoimien tutkimuslaboratorio myönsi 334 miljoonan dollarin eli noin 306 miljoonan euron sopimuksen useille yhtiöille.

Niiden on määrä edistää Mayhemin suunnittelua, prototyyppien valmistusta ja käytännön testejä.

Hypersonisilla nopeuksilla ilmanvastuksen synnyttämä korkea lämpötila nousee merkittäväksi haasteeksi koneiden rakenteelle. Myös testien toteuttaminen on perinteisiä sotilaskoneita vaikeampaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)