Verkkouutiset

USA:n B-1 -pommikoneita Norjaan

Yhdysvaltain ilmavoimat sijoittaa B-1 -koneita ensimmäistä kertaa Norjaan.

Neljä Yhdysvaltain ilmavoimien B-1 -pommittajaa ja noin 200 henkilöstön jäsentä lähetetään Texasista Orlandin lentotukikohtaan Norjassa seuraavan kolmen viikon kuluessa. Niiden on tarkoitus toimia Norjasta napapiirillä ja kansainvälisessä ilmatilassa Luoteis-Venäjän ulkopuolella, kertoo CNN.

Tarkoituksena on lähettää Moskovalle selkeä viesti, että Yhdysvaltain armeija toimii strategisesti tärkeällä arktisella alueella ja osoittaa, että se puolustaa alueen liittolaisia kaikilta Venäjän aggressioilta.

Tähän asti arktisen alueen sotilasoperaatiot on toteutettu suurelta osin Britanniasta.

– Voimien lähettäminen paljon lähemmäksi Venäjää tarkoittaa, että Yhdysvallat pystyy reagoimaan nopeammin mahdolliseen Venäjän aggressioon, puolustusministeriön virkamiehet sanovat.

– Operatiivinen valmius ja kykymme tukea liittolaisia ja kumppaneita sekä reagoida nopeasti ovat ratkaisevan tärkeitä menestykselle, sanoo Yhdysvaltain ilmavoimien komentaja Euroopassa ja Afrikassa, kenraali Jeff Harrigian.

Presidentti Joe Biden on jo osoittanut olevansa valmis omaksumaan tiukemman lähestymistavan Moskovaan kuin edeltäjänsä Donald Trump. Puolustusministeriö Pentagon on ollut huolissaan Venäjän pyrkimyksistä jatkaa arktisen alueen militarisointia.

Uusimmat
MAINOS