Verkkouutiset

USA:n armeijan Strykerit saapuvat Suomeen – komentaja IS:lle: ainutlaatuinen tilaisuus

Suomella on yhdysvaltalaissotilaiden mukaan paljon annettavaa yhteisharjoituksissa. Esimerkiksi naamiointi ja ankarissa talvioloissa toimiminen kiinnostavat.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ensi viikolla Suomeen saapuu Yhdysvaltain armeijan sotilaita osallistuakseen toukokuussa alkavaan maavoimien Arrow-harjoitukseen. Suomeen on tulossa noin 160 miestä ja 17 panssaroitua Stryker-taisteluajoneuvoa.

Ilta-Sanomat on tänään raportoinut vierailustaan Saksassa, jossa komppania tällä hetkellä on.

Kyseessä on sikäli historiallinen tapaus, että tulijat ovat ensimmäinen Suomessa vieraileva Yhdysvaltain armeijan yksikkö.

Komppanian päällikkö, kapteeni Kirby Clarkin mukaan Suomeen saapuminen on amerikkalaisjoukoille ”ainutlaatuinen tilaisuus”, jossa he pääsevät harjoittelemaan yhdessä asepalvelukseen perustuvan armeijan kanssa.

Hän korostaa haastattelussa, että molemmat osapuolet voivat oppia toisiltaan, kun joukot saavat kokemuksia toistensa toimintatavoista.

– Suomalaisjoukot ovat hyvin koulutettuja ja pitkälle mekanisoituja. Varusmiesarmeijan on toimiakseen pitänyt kehittää tehokas joukkojen johtamistapa, josta ammattiarmeijan käskijät voivat ottaa mallia, hän sanoo.

Clark kertoo, että suomalaisilla on paljon annettavaa yhdysvaltalaissotilaille. Hänen mukaansa joukot ovat innoissaan, koska pääsevät Suomessa harjoittamaan miesten ja ajoneuvojen naamiointia, minkä lisäksi harjoitellaan myös muun muassa ampumismuodostelmia ja kranaatinheitintulen ohjausta. Niin ikään kokemukset talviolosuhteista kiinnostavat heitä.

Yhdysvaltalaisjoukot ovat haastattelun mukaan tietoisia siitä, että Suomessa on kohistu heidän saapumisestaan. Clark ei kuitenkaan kommentoi ollenkaan sitä, että kyseessä olisi minkäänlainen laajempi merkitys Yhdysvaltain ja Suomen suhteissa. Harjoitus on heidän mukaansa osa normaalia Nato-rauhankumppanien kanssa tehtävää yhteistyötä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)