Verkkouutiset

USA siirsi valtavan ammuskuorman Saksaan – syynä aggressiivinen Venäjä

USA on huolissaan aggressiivisesta Venäjästä ja kasvattaa harjoitustensa määrää Naton itäisellä rajalla Euroopassa.

Yhdysvallat lähetti suuren määrän – yli 5 000 tonnia – ammuksia Yhdysvaltain Euroopan joukkojen Saksassa sijaitsevaan varastoon, kertoo Stars and Stripes.

Yhdysvaltain Euroopan joukot kasvattavat harjoitustensa määrää Euroopassa. Lehden mukaan harjoituksia on tarkoitus järjestää varsinkin Naton itäisellä rajalla, koska Yhdysvallat on huolissaan aggressiivisemmasta Venäjästä.

– Tämä äärimmäisen tärkeä asetoimitus auttaa meitä ylläpitämään Naton kykyjä. Toimitus on suurin yksittäinen lähetys kymmeneen vuoteen. Se osoittaa, että olemme sitoutuneet puolustamaan liittolaisiamme, kertoo eversti Matthew Redding.

Saksaan lähetetyt ammukset ovat tarjolla kaikille yksiköille, jotka toimivat Atlantic Resolve -operaatiossa. Yhdysvallat käynnisti operaation sen jälkeen, kun Venäjä suoritti intervention Ukrainaan.

Yhdysvallat aikoo nelinkertaistaa Euroopan sotilasmenonsa. Verkkouutiset kertoi asiasta tässä.

Yhdysvaltojen presidentti Barack Obama aikoo ”lisätä huomattavasti amerikkalaisten raskaiden aseiden, panssareiden ja muun kaluston määrää” Keski- ja Itä-Euroopassa.

Toimien takana kerrotaan olevan ”Venäjän aggression torjunta”.

Yhdysvaltojen Euroopan joukkojen sotilasjohto (EUCOM) julkaisi hiljattain päivitetyn toimintastrategiansa. Uusitussa strategiassa eritellään kuusi prioriteettia. Niistä ensimmäinen on ”Venäjän aggression torjuminen”. Verkkouutiset kertoi asiasta tässä.

Uusimmat
MAINOS