Verkkouutiset

Pentagon. LEHTIKUVA/AFP PHOTO/DOD/Master Sgt. Ken HAMMOND

USA kutsui puolustusministeriön tekoäly-yhteistyöhön

Pentagonin alaisuudessa toimiva keskus kutsui Suomen yhteistyöhön.

Yhdysvaltojen puolustusministeriön Pentagonin alaisuudessa toimiva Joint Artificial Intelligence Center (JAIC) on kutsunut Suomen osallistumaan tekoäly-yhteistyöhön yhdessä yhdentoista muun maan kanssa muun muassa edistämään tekoälyn vastuullista käyttöä ja jakamaan parhaita käytäntöjä tekoälyyn liittyvien eettisten periaatteiden käyttöönotossa.

Yhteistyön käynnistävä kokous järjestetään virtuaalisena 15.-16. syyskuuta. Puolustusministeriön ja Puolustusvoimien edustajat osallistuvat kokoukseen puolustusministeriön tietohallintojohtaja Mikko Soikkelin johdolla.

Puolustusministeriön mukaan yhteistyö on linjassa puolustusministeriön aikaisemmin tänä vuonna julkaisemien tekoälyratkaisujen kehittämisen strategisten linjausten kanssa.

Linjausten tavoitteena on osaltaan varmistaa pysyminen mukana kansainvälisessä kehityksessä, jossa kyky kerätä ja hallita dataa sekä analysoida sitä päätöksenteon tueksi, on yksi sotilaallisen suorituskyvyn osa-alue, mutta liittyy myös virastotyön tukeen.

Tekoälykyvykkyyksien kehittäminen on osa kansallisen puolustuskyvyn ylläpitoa ja kehittämistä.

Strategisten linjausten mukaisesti kehittäminen kohdistuu hallinnollisiin edellytyksiin, osaamiseen sekä tekniseen toteutuskykyyn. Hallinnollisia edellytyksiä ovat muun muassa tekoälyn käyttöön liittyvät eettiset periaatteet ja lainsäädäntö.

Puolustushallinto sitoutuu noudattamaan hallinnonalaa velvoittavia kansainvälisoikeudellisia ja eettisiä velvoitteita kaikessa tekoälykyvykkyyksien kehittämisessä. Tämä tarkoittaa myös aktiivista osallistumista aiheesta käytävään keskusteluun.

Uusimmat
MAINOS