Verkkouutiset

USA ja Britannia lähettävät lentotukialukset arktiselle alueelle

Cold Response 2022-sotaharjoitus pidetään maaliskuussa Norjassa.

Yhdysvallat ja Britannia lähettävät jättimäiset lentotukialuksensa Cold Response 22 -sotaharjoitukseen Norjaan, kertoo The Barents Observer.

USA:n laivastosta harjoitukseen osallistuu ydinkäyttöinen USS Harry S Truman -lentotukialus, joka kykenee kuljettamaan 90 hävittäjää ja helikopteria. Britannia lähettää alueelle hieman pienemmän HMS Prince of Wales -aluksen.

Norjassa harjoittelee maaliskuussa noin 35 000 sotilasta Naton jäsenmaista ja kumppanimaista. Suomen on tarkoitus osallistua harjoitukseen noin 600 sotilaalla. Kyseessä on Naton suurin harjoitus napapiirillä sitten 1980-luvun.

Norjassa harjoitellaan erityisesti Naton nopean toiminnan joukkojen liikkumista ja siirtymisiä sekä toimintaa arktisissa oloissa.

Harjoitukseen on kutsuttu tarkkailijoita kaikista Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön jäsenmaista. Myös Venäjä on kutsuttu.

Uusimmat
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)