Verkkouutiset

Yhdysvaltain ilmavoimien MQ-9 Reaper -lennokki. / U.S. Air Force / Airman 1st Class Autumn Vogt

USA iski ilmasta Somalian islamisteja vastaan

Hyökkäyksen tavoitteena oli tukea al-Shabaab-järjestöä vastaan taistelevia hallituksen joukkoja.

Yhdysvaltain asevoimat on ilmoittanut tehneensä ilmaiskun al-Shabaab-islamistijärjestöä vastaan Somaliassa. Kyseessä on ensimmäinen hyökkäys alueella presidentti Joe Bidenin virkakaudella.

Ääri-islamistiseen terroristijärjestö al-Qaidaan kytköksissä oleva al-Shabaab on tehnyt viime vuosina iskuja Somalian lisäksi myös esimerkiksi Keniassa.

Yhdysvaltain puolustusministeriö Pentagonin tiedotteen mukaan Galkayon lähelle tehty ilmaisku koordinoitiin Somalian hallituksen kanssa.

Kohde sijaitsee noin 700 kilometriä pääkaupunki Mogadishun koillispuolella. Ilmaiskusta ei aiheutunut siviiliuhreja.

Pentagonin mukaan Somalian hallituksen joukot ovat taistelleet alueella al-Shabaabia vastaan. Taisteluihin on osallistunut myös amerikkalaisten kouluttama Danab-kommandoyksikkö.

New York Timesin mukaan Joe Bidenin hallinto asetti alkukeväästä aiempaa tiukempia rajoituksia Afganistanin, Irakin ja Syyrian ulkopuolella tapahtuville lennokki-iskuille. Presidentti Donald Trump oli antanut asevoimille melko vapaat kädet jihadisteja vastaan muun muassa Somalian alueella.

Uusimmat
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)