Verkkouutiset

”USA ei ole 25 vuoteen kyennyt muuhun kuin sotimaan alkukantaisia maita vastaan”

Entisen mediaparonin mukaan Donald Trump selvitti kyselytutkimuksilla tarkasti, mitä amerikkalaiset haluavat.

Mediaparoniksi sanottu kanadalainen Conrad Black on entinen jopa 600 lehden kustantaja ja Britannian ylähuoneen jäsen, joka kärsi äsken tuomion petoksista. Hän on kirjoittanut National Postiin kommentin otsikolla Älä aliarvioi Donaldia. Hän tulee voittamaan.

Conrad Blackin mielestä hänen kollegansa ei ole ymmärtänyt lainkaan, mistä on kyse Donald Trumpin ehdokkuudessa USA:n presidentiksi.

– Donald Trump teetti viime vuonna mittavasti mielipidekyselyjä ja sai vahvistuksen epäilylleen siitä, että 30-40 prosenttia amerikkalaisista aikuisista kaikissa etnisissä, maantieteellisissä ja ikäryhmissä oli vihaisia, pelokkaita ja häpeissään liittovaltionsa kyvyttömyydestä, Black kirjoittaa.

Hänen mukaansa Trump päätteli perustellusti, etteivät amerikkalaiset siedä kummankaan politiikan osapuolen jatkoa. Ne ovat antaneet heille vuosikymmenten ajan ”rähjäisen ja epäpätevän” hallinnon: perheiden pysähtyneet tulot, pahimman taantuman 80 vuoteen, tyhmät kalliit sodat humanitaarisine katastrofeineen, sarjan ulkopolitiikan nöyryytyksiä ja erityisesti rajan puuttumisen, joka päästää maahan rajoittamattomasti ammattitaidottomia maahanmuuttajia sekä kauppasopimukset, jotka näyttävät tuovan maahan vain työttömyyttä ja usein viallisia tavaroita.

Black muistuttaa, etteivät amerikkalaiset ole tottuneet siihen, että heidän hallituksensa on epäpätevä ja kiusallinen. Amerikka on aiemmin ollut ennen näkemätön menestys, jonka ainoa vihollinen kommunismi ja Neuvostoliitto hajosi jättäen Amerikan yksinään huipulle.

– Ja tällöin siitä tuli idioottien maa, kykenemätön mihinkään muuhun kuin käymään sotaoperaatioita primitiivisiä maita vastaan. Objektiivisesti katsottuna myöhempi Clintonin, George W. Bushin ja Obaman hallinto sekä Gingrichin, Reid-Pelosin ja Boehnerin johtamat kongressit ja useimmat oikeudet ovat näiden 25 vuoden ajan olleet yhtä häpeällisiä ja ennenkuulumattomia Amerikan historiassa kuin oli maan nousu maailman historiassa. Ihmiset muuttuivat konniksi ja saivat pahempia konnia.

Ulkopuolisen kysyntä

Blackin mukaan Trumpin kyselytutkimukset paljastivat, että ihmiset haluavat jonkun joka ei ole ollut osallisena epäonnistumisiin ja on saanut aikaan jotain.

– On kysyntää täydelle ja päättäväiselle irtautumiselle lähiajan persoonista ja tekniikoista. Donald Trump ei muistuta ketään historiallisista sankarillisista presidenteistä, mutta hän sai aikaan kannatusvyöryn uudenlaisella, lähes vaudevillemaisella esiintymisellään sivistyneenä miljardöörinä, joka tuomitsi poliittisen johdon Archie Bunkerin käyttämillä työväestön termeillä.

Blackin mielestä Trump sai republikaanisen puolueen vihaiset, pelkäävät ja häpeävät supertiistaina haltuunsa selvittämällä kaksoistestin. Hän ei ole ollut politiikassa, mutta osoittaa maailmanmiehenä miten järjestelmä toimisi ja miten hän rakentaisi Amerikan voiman uudelleen. Kukaan muista ehdokkaista ei ollut rakentanut mitään ja he ovat ”silmämuniaan myöten mukana likaisessa Amerikan politiikassa”. Poikkeuksena Bernie Sanders, ”mutta hän on marxilainen”.

Kirjoittajan mielestä Ted Cruzin kannatus rajoittuu Raamatulla lyöviin, M16-kiväärejä kantaviin maissinkerääjiin. Trump näytti supertiistain voittopuheessaan presidentiltä ja ainoa mistä hänen tulee luopua on ”hölynpöly” 11 miljoonan laittoman maahantulijan poistamisesta.

– Hän on täsmälleen siinä missä hänen pitääkin olla vaaleja varten, kunhan Hillary Clinton lopettaa syrjähyppynsä vasemmalle torjuakseen Bernie Sandersin toteuttamiskelvottoman ehdokkuuden. (Kunhan häntä ei aseteta syytteeseen virallisten sähköpostien väärinkäytöstä – Obama on tarpeeksi ilkeä tehdäkseen sen. Hillary on nyt ainoa joka seisoo Donald Trumpin ja Valkoisen talon välissä.)

– Kahdeksan vuotta sitten oli aika murtaa värimuuri Valkoisessa talossa. Nyt on aika puhdistaa Augeiaan tallit. Donald Trumpilla on sopimattomuutensa… mutta hän vaikuttaa tulleen mieheksi, jota USA:n presidentin suuri virka nyt etsii. Hän on kaukana Lincoln-hahmosta, mutta hänen hämmästyttävän nousunsa jälkeen olisi virhe aliarvioida häntä, Conrad Black päättää.

Uusimmat
MAINOS