Verkkouutiset

US: Työllisyystoimia ei ehkä tule budjettiriiheen

Eurooppaministeri Tytti Tuppuraisen mukaan päätökset tehdään 'tämän vuoden puolella'.

Eurooppa- ja omistajaohjausministeri Tytti Tuppurainen (sd.) arvioi Uuden Suomelle työllisyystoimista päättämisen ajankohtaa.

– [työllisyystoimia tulee] budjettiriiheen mennessä tai tämän vuoden puolella, kunhan nämä päätösperäiset työlliset pystytään luomaan, Tytti Tuppurainen sanoo US:lle.

– Tämä on erittäin realistinen ja tärkeä tavoite, ja tästä ei pidä lipsua. Syksyn aikana on tarkoitus luoda näkymä julkisen talouden pitkäaikaiseen kestävyyteen. Budjettiriihessä voidaan asettaa vielä kunnianhimoisempiakin tavoitteita, jos asioista päästään sopuun.

Valtiovarainministeri Matti Vanhanen (kesk.) on edellyttänyt, että päätökset 30[nbsp]000 uudesta työllisestä tulee tehdä budjettiriiheen mennessä. Aikarajasta ja tavoitteesta on kirjaus hallitusohjelmassa.

– Hallitusohjelma on voimassa ja kirjaus on voimassa, Matti Vanhanen totesi lauantaina.

Tuppuraisen mukaan on mahdollista, ettei hallitusohjelmaa toteuteta budjettiriihessä pilkulleen.

– Koronaoloissa on mahdollista, että joitain asioita joudutaan tarkastelemaan uudestaan, varsinkin kun virkamiestyöryhmät työstävät Martti Hetemäen johdolla jälleenrakennusta. Hallitusohjelman päälinjoista pidetään kiinni, ja kaikki ratkaisut haetaan yhdessä neuvotellen.

Uusimmat
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)