Verkkouutiset

Urheilijoiden lukiokoulutus halutaan mukaan koulutusvientiin

Kokoomuksen Saara-Sofia Sirénin mukaan koulutusviennin tekemisessä Suomen toimijoiden on tehtävä yhteistyötä keskenään.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kokoomuksen kansanedustaja ja eduskunnan sivistysvaliokunnan jäsen Saara-Sofia Sirén pitää toisen asteen koulutusviennin kasvattamista suurena mahdollisuutena Suomelle.

– Koulutusviennin edellytysten parantaminen on hyvä mahdollisuus tehdä osaamisesta yhä parempi vientituote Suomelle. Tänään julkaistu työryhmäraportti tuo paljon konkretiaa toisen asteen koulutusviennin kehittämiseen, Sirén toteaa tiedotteessaan.

Työryhmän raportissa esitetään toimenpideohjelmaa toisen asteen koulutusviennin kehittämiseksi. Raportissaan työryhmä esittää konkreettisia toimenpiteitä koko toisten asteen koulutusvientiä, lukiota ja ammatillista koulutusta koskien. Työryhmä on tehnyt selvän eron siihen, että toisen asteen koulutusviennin kehittäminen ei tarkoita lukukausimaksuja tai muutoksia suomalaisen koulutuksen perusteisiin.

– Koulutusviennin tekemisessä Suomen toimijoiden on tehtävä yhteistyötä keskenään. Mielestäni ehdotus kansallisesta koulutusvientiä palvelevasta tukiorganisaatiosta on kannatettava.

Erityisen tärkeää on Sirénin mukaan poistaa lainsäädännöstä koulutusvientikoulutuksen osalta sellaiset kielitaitoa ja järjestämispaikkaa koskevat vaatimukset, jotka estävät nykyisin ammatillisen koulutuksen koulutusviennin. Sirén näkee, että myös mahdollisuuksia lukiokoulutuksen viemiseen, esimerkiksi IB-tutkintojen tilauskoulutuksen muodossa tulee edistää. Erityisen iloinen Sirén on urheilijoille suunnatun tilauskoulutuksen mahdollistamisesta lukiokoulutuksessa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)