Verkkouutiset

Upseeri varoittaa: Seuraavassa pakolaisaallossa tulee ääritaistelijoita

Prikaatikenraali Mauri Koskelan mukaan ongelmia tulisi ratkaista ensisijaisesti niiden syntysijoilla.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Suomen Rauhanturvaajaliiton puheenjohtaja, prikaatikenraali evp Mauri Koskela varoittaa seuraavan pakolaisvirran mukana mahdollisesti tulevista taistelijoista.

Haminassa Kymenlaakson Rauhanturvaajien 50-vuotisjuhlassa puhunut Koskela totesi, että Maahanmuuttovirasto on puhunut jopa 100 000 pakolaisen uudesta aallosta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

– Juuri kahden vuoden rauhanturvaajakomennukselta Lähi-Idästä palanneena voin sanoa seuraavassa aallossa tulevan ainakin Lähi-Idästä sodan karaisemia ja ääriliikkeisiin kuuluneita taistelijoita, jotka eivät kaihda mitään toimia asiansa eteenpäin viemisessä, Mauri Koskela sanoi.

Hän korostaa, että yhteisenä tekijänä kriiseissä on ollut tavallisten ihmisten kärsimys, jonka seurauksena on muodostunut maiden sisäisiä tai naapurimaihin suuntautuvia pakolaisvirtoja. Vuonna 2015 ilmiö ulottui myös Eurooppaan ja Suomeen asti.

– Tästä olisi syytä oppia paljonkin ja huojentavaa on ollut havaita viimeaikaiset pyrkimykset ratkaista ongelmia niiden syntysijoilla. Tällä vältetään se, että pakolaisstatuksen omaavien ihmisten ei tarvitse paeta heille tutuilta alueilta usein vaarallisen matkan kautta heille täysin vieraisiin maihin ja kulttuureihin.

Koskelan mukaan lähellä kohdemaata voitaisiin myös paremmin kontrolloida sitä, minkälaisia henkilöitä kohdemaihin hyväksytään. Tämän kautta ääriaineksen pääsy eteenpäin voitaisiin estää.

– Samalla voitaisiin säästää kustannuksia ja ehkäistä niin sanotut pakkopalautukset, joista viime aikoina on runsaasti uutisoitu.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)