Verkkouutiset

UPM-Kymmenen toimitusjohtaja Jussi Pesonen. LEHTIKUVA/JUSSI NUKARI

UPM-johtaja KL:lle: On haastavaa miettiä isoja hankkeita Suomeen

Jussi Pesosen mukaan UPM:ssä alkaa säästöohjelman teko.

– Valittaen täytyy todeta, että joudumme aloittamaan erittäinkin kipeät kustannussäästöohjelmat. Käynnissä oleva lakko ei edesauta sieltä selviytymistä. Jokainen päivä tästä eteenpäin rupeaa tekemään pysyvää tuhoa, joka meidän täytyy säästöohjelmilla ja erilaisilla rakennemuutoksilla saada kuntoon, UPM:n toimitusjohtaja Jussi Pesonen sanoo Kauppalehdessä.

Hänen mukaansa säästösuunnitelmaa ei ole valmiina, mutta suunnittelu joudutaan aloittamaan.

– Lakko vie tilanteeseen, jossa pysyviä vahinkoja rupeaa tulemaan niin asiakaspäässä kuin muutenkin liiketoiminnalle. Niihin meidän täytyy löytää lääkkeet, Pesonen sanoo.

Paperiliiton lakko jatkuu 19. helmikuuta saakka, jos työehtosopimusta ei synny ennen sitä. Edellisen kerran metsäteollisuudessa oli työtaistelu alkuvuodesta 2020.

Pesosen mukaan lakkoherkkyys voi vaikuttaa jopa yhtiön sellutehtaisiin tehtäviin investointeihin.

– Jos näin pitkään lakossa ollaan kahden vuoden välein, on haastavaa miettiä isoja hankkeita Suomeen. Selluliiketoiminnassa näitä on tulossa seuraavan kymmenen vuoden aikana.

– Esimerkiksi Kaukaan sellutehtaan osalta yhtiö joutuu päättämään vuosikymmenen loppupuolella, millaisen mittakaavan peruskunnostus tehdään, kun tehdas tulee elinkaarensa loppuvaiheeseen. Pietarsaaren sellutehtaan osalta päätöksiä tehtäneen jo aiemmin, Pesonen sanoo Kauppalehdessä.

LUE MYÖS:
UPM:n biojalostamo menossa Rotterdamiin (VU 27.1.2022)
Metsäjohtaja UPM:n päätöksestä: Toivottavasti vihdoin herätään (VU 27.1.2022)

Uusimmat
MAINOS