Verkkouutiset

Ulkoministeriö järjestää pyöreän pöydän keskustelun musliminuorten kanssa

Ulkoministeriö kertoo järjestävänsä pyöreän pöydän keskustelutilaisuuden musliminuorten kanssa aiheesta Suomen ulkopolitiikka, radikalisoituminen ja väkivaltainen ekstremismi.

Tilaisuus järjestetään ensi perjantaina Säätytalolla. Keskusteluun osallistuu musliminuoria sekä edustajia ulkoministeriön eri osastoilta ja sisäministeriöstä.

Tilaisuuden avauspuheenvuoron esittää ulkoministeri Timo Soini (ps.). Lisäksi Afrikan ja Lähi-idän osaston päällikkö Jarno Syrjälä sekä ihmisoikeus- ja demokratiasuurlähettiläs Rauno Merisaari pitävät alustuspuheenvuorot. Tilaisuuden puheenjohtajana toimii kulttuurienvälisestä vuoropuheluprosessista vastaava suurlähettiläs Pekka Metso.

Keskustelun aiheina ovat muun muassa Suomen ulkopolitiikka Syyriassa ja Irakissa sekä se, miten Suomi edistää demokratiaa ja ihmisoikeuksia. Lisäksi musliminuoret esittävät oman puheenvuoronsa.

Ulkoministeriön mukaan Suomessa on ennalta ehkäisty radikalisoitumista ja väkivaltaista ekstremismiä laajassa yhteistyössä viranomaisten ja järjestöjen kanssa usean vuoden ajan. Yhteistyön aikana on käynyt ilmi, että on tärkeää keskustella eri toimijoiden kanssa myös Suomen ulkopolitiikkaan liittyvistä kysymyksistä erityisesti radikalisoitumisen ja väkivaltaisen ekstremismin kannalta keskeisten aiheiden osalta.

Pyöreän pöydän keskustelu on suljettu kutsuvierastilaisuus.

Uusimmat
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)