Verkkouutiset

Ulkomaisten miesten suuret ryhmät ahdistelivat naisia – juhlayön täysi kaaos kuohuttaa Saksaa

Kölnin rautatieasema oli uudenvuodenaattona kaaoksen vallassa.

Kölnin päärautatieasemalla ja sen ympäristössä uudenvuodenaattona tapahtuneiden rikosten laajuus on alkanut vasta selvitä, kertoo saksalainen WDR.

Kölnin poliisipäällikön Wolfgang Albersin mukaan illalta on kirjattu toistaiseksi 60 rikosilmoitusta, joista peräti neljännes koskee seksuaalirikoksia.

Asemalla tapahtui ”laajamittaisen seksuaalisen ahdistelun” lisäksi ilmeisesti ainakin yksi raiskaus ja myös useita muita rikoksia kuten varkauksia ja ryöstöjä. Ilmoittamatta jääneiden rikosten määrän uskotaan olevan vielä korkeampi.

Poliisipäällikkö Albers kertoi asiasta maanantaina pitämässään tiedotustilaisuudessa. Hän kuvaili tapahtumia ”sietämättömiksi”. Albersin mukaan asianomistajia on tällä hetkellä ainakin 80. Albers kehotti kaikkia uhreja ja mahdollisten rikosten silminnäkijöitä ilmoittautumaan ensi tilassa poliisille.

Tapaus on herättänyt runsaasti kohua Saksan mediassa. Rikoksista epäiltyjä on WDR:n mukaan kaikkiaan satoja. Focus kertoo tästä löytyvässä jutussaan paikalle saapuneen tuhat ulkomaalaistaustaista miestä.

Epäiltyjen kerrotaan liikkuneen ”jopa 40 nuoren miehen ryhmissä”. He olivat saartaneet uhrinsa ja ahdistelleet heitä tai ryöstäneet heidät. Joihinkin uhreihin kohdistui useita rikoksia.

Poliisin mukaan valtaosa epäillyistä vaikutti ”arabialais- tai pohjoisafrikkalaistaustaisilta”. Miehillä ei ollut henkilöpapereita eivätkä he puhuneet saksaa. Uhreilla oli vaikeuksia tunnistaa tekijöitä väenpaljouden vuoksi.

Wolfgang Albers kertoo poliisin tekevän kaikkensa, ettei vastaavaa pääse enää tapahtumaan. Kölnin poliisi on nimennyt erityisen tutkimusryhmän selvittämään tapauksia.

Saksan poliisiliitto GdP on ottanut kantaa Kölnin tapaukseen kuvaten sitä ”väkivallan ja rikosten uudeksi ulottuvuudeksi”, jollaista ei ole tähän mennessä nähty. Poliisiliiton mukaan eräs Kölnin tekijöistä oli työntänyt asemalla kätensä naispuolisen siviilipoliisin housuihin.

”30 miestä ympäröi meidät”

Paikallinen Kölnische Rundschau on haastatellut tässä rikosten kohteeksi asemalla joutuneita.

”30 miestä saartoi meidät rautatieasemalla”, 17-vuotias tyttö kertoo. Häntä ja hänen kolmea ystäväänsä oli ahdisteltu. Heiltä oli myös viety kaikki arvotavarat.

Tytön mukaan miehet kävivät heihin aggressiivisesti ja pitkälle mennen käsiksi. Joukko paikalla olleita miehiä oli puuttunut tilanteeseen ja tytöt vapautuivat.

Uhrit olivat tehneet asiasta ilmoituksen poliisille vielä samana iltana. Poliisiasemalla he tapasivat muita ryöstöjen ja ahdistelun uhreiksi joutuneita naisia.

”Nuorelta mekkoon pukeutuneelta tytöltä oli vedetty jalasta sukkahousut ja pikkuhousut. Hän oli käytännössä alasti. Onneksi meillä oli housut”, tyttö kertoo.

Uusimmat
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)