Verkkouutiset

Ukrainan presidentti: Venäjä on Mariupolin tragedian takana

Ukrainan presidentti Petro Poroshenko katsoo, että Venäjä on Mariupolin 30 siviiliuhria vaatineen rakettitulen takana, kertoo Kyiv Post.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Presidentti Petro Poroshenkon mukaan Ukrainalla on kaikki todisteet siitä, että Venäjä on lauantaisen Mariupolin 30 siviiliuhria vaatineen pommituksen takana.

– Turvallisuuspalvelun seuraamat radio- ja puhelinkeskustelut todistavat, että hyökkäyksen tekivät terroristit, joita valittavasti Venäjän federaatio tukee, hän sanoi maansa kansallisen turvallisuuden ja puolustuksen neuvostossa sunnuntaina.

Presidentin mukaan ”Kreml suunnitteli massiivista hyökkäystä Ukrainan sotavoimia vastaan jo 17. tammikuuta, mutta Ukrainan armeija pysäytti sen etenemisen”.

Ukrainan puolustusministeri Stepan Poltorak totesi, että kapinalliset aikoivat hyökätä kolmeen suuntaan, mutta nyt siihen ei ole mahdollisuutta.

Poroshenkon mukaan Ukrainan turvallisuuspalvelu on pidättänyt miehen, jota epäillään Mariupolin tulituksen suuntaamisesta. Häntä kuulustellaan parhaillaan. Presidentin mukaan Ukrainan armeija tuhosi hiljakkoin kahdeksan Grad-raketinheitintä, joita käytettiin myös Mariupolin tulituksessa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)