Verkkouutiset

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelensky. LEHTIKUVA / AFP

Ukrainan presidentti: Paniikki on nyt vihollisemme paras ystävä

Volodymyr Zelensky on pyytänyt ukrainalaisia pysymään rauhallisena lisääntyvistä jännitteistä huolimatta.

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelensky on toistuvasti kehottanut ukrainalaisia pysymään rauhallisina maassa lisääntyvistä jännitteistä huolimatta.

– Juuri nyt vihollisemme paras ystävä on paniikki maassamme, Zelensky sanoi puhuessaan Etelä-Ukrainassa lauantaina.

Asiasta uutisoi CNN.

Myös Ukrainan ulkoministeriö kehotti lauantaina kansalaisia pysymään rauhallisena.

Zelenskyn uutisoitiin aiemmin tällä viikolla tehneen ”perusteellisen analyysin Ukrainan nykyisestä turvallisuustilanteesta”. Lausunnossa vakuutettiin, että maa on ”vahvistanut entisestään kykyään suojella Ukrainan valtion ja kansalaisten turvallisuutta.”

EU julkaisi lauantaina lausunnon jonka mukaan Euroopan unioni ja Yhdysvallat ovat lauantaina keskustelleet ”vankasta pakotepaketista”, joka otetaan käyttöön mikäli Venäjä etenee sotilaalliseen hyökkäykseen Ukrainassa.

EU:n virkamiehet ovat myös keskustelleet lisätoimista, joihin Yhdysvallat ja EU ryhtyisivät estääkseen tulevat energiantoimituksen häiriöt Euroopassa.

Yhdysvaltain presidentti Joe Bidenin ja Venäjän presidentti Vladimir Putinin odotetaan puhuvan puhelimessa myöhemmin lauantaina. Valkoinen talo antoi perjantaina kehotuksen amerikkalaisille poistua Ukrainasta ensi tilassa.

Myös ainakin Suomen, Iso-Britannian, Liettuan, Hollannin, Saksan ja Irakin kansalaisia on kehotettu poistumaan Ukrainasta välittömästi.

Uusimmat

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)