Verkkouutiset

Ukrainan mukaan hän on uusi vastuullinen sotatapahtumista

Ukrainan sisäministeriön mukaan Venäjän puolustusministeri Sergei Shoigu vastaa asekuljetuksista Itä-Ukrainaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ukrainan sisäministeriö kertoo sillä olevan varmoja todisteita siitä, että puolustusministeri Sergei Shoigu on sekaantunut sekä aseiden toimittamiseen Itä-Ukrainan separatisteille että useiden taistelijayksiköiden toiminnan ohjaamiseen.

”Sisäministeriö on saanut kiistattomia todisteita Venäjän puolustusministerin Sergei Shoigun suorasta osallisuudesta asekuljetuksiin Donetskin ja Luhanskin kansantasavaltojen terroristeille. Kuljetuksiin on muun muassa kuulunut Grad-raketinheittimiä, panssarivaunuja ja tykkejä”, sisäministeriön neuvonantaja Anton Herashenko totesi tiedotustilaisuudessa keskiviikkona Euromaidan Pressin mukaan.

Herashenkon mukaan Shoigu on yksin vastuussa asekuljetusten hallinnoinnista ja monien Itä-Ukrainassa toimivien taistelijaryhmien ohjauksesta.

”Tämä johtuu siitä, että aiempi tapa, jolla terroristeja hallinnoitiin, todettiin tehottomaksi. Ennen Venäjän turvallisuuspalvelu FSB johti osaa terroristiryhmistä. Loput olivat tiedustelupalvelu GRU:n hallinnassa. Hiljattain Shoigu asetettiin vastuuseen kaikista Ukrainan terroristeista ja asekuljetuksista”, Herashenko totesi.

Tällä hetkellä Ukrainan sisäministeriö selvittää, oliko Shoigu vastuussa BUK-ohjusjärjestelmän toimittamisesta Itä-Ukrainan taistelijoille. Malaysia Airlinesin lennon MH17 uskotaan joutuneen BUK-järjestelmästä ammutun ohjuksen uhriksi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)