Verkkouutiset

Maksim Kuzminov syksyllä 2023 lehdistötilaisuudessa Ukrainan sotilastiedustelun kanssa. / HUR

Ukrainaa auttanut ja surmattu kopterilentäjä käräytti itsensä

Espanjaan paennut Maksim Kuzminov "soitteli tytöille Venäjällä", sanoo Ukrainan sotilastiedustelun johtaja.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venäläisen Mi-8-sotilashelikopterin Ukrainalle luovuttanut venäläispilotti Maksim Kuzminov löydettiin helmikuussa Espanjasta ammuttuna. Nyt Ukrainan sotilastiedustelu myöntää virheensä nuoren miehen suojelemisessa.

Kuzminov nousi otsikoihin viime elokuussa, kun hän luovutti Ukrainalle täysin ehjän sotilashelikopterin ja antautui. Kuzminovin kerrottu tienanneen teollaan noin puolen miljoonan dollarin palkkion ja saaneen uuden, ukrainalaisen henkilöyden.

Sen turvin Kuzminov päätti muuttaa Espanjaan, ja hänet löydettiin ammuttuna Alicantessa sijaitsevasta parkkihallista. Häntä oli ammuttu kuusi kertaa, ja The New York Times -lehden mukaan hänen ylitseen oli vielä sen jälkeen ajettu autolla. Espanjalaisten lehtien mukaan kahden ampumisesta epäillyn auto löytyi myöhemmin poltettuna.

Kuzminovin kohtalosta on syyttäminen myös häntä itseään, sanoo nyt Ukrainan sotilastiedustelu HUR:n johtaja Kyrylo Budanov. Budanov kommentoi asiaa tiettävästi ensimmäistä kertaa ukrainankielisen BBC:n haastattelussa.

– Tämä on valitettavasti klassinen psykologinen virhe, jonka ihmiset tekevät. Ihmiset rentoutuvat, heillä on rahaa ja he oletettavasti huolehtivat omasta turvallisuudestaan. Mutta samalla huomionhalu sokaisee, Budanov sanoi.

– He alkavat hokea ”tiedätkö kuka minä olen”. He alkavat soitella Venäjälle tytöille, joita ovat aiemmin tunteneet ja kertoa kuinka paljon heillä on nykyään rahaa ja miten ihana elämä Espanjassa on, ja niin edelleen.

Budanovin mukaan tämä olisi pitänyt pystyä estämään, mutta ihmisten käytös eri aikoina eri paikoissa muuttuu, ja sekin on tiedostettava.

– En ole koskaan pelännyt myöntää virheitä ja voin sanoa samaa nyt. Oli edelleen tarpeen huolehtia hänestä eikä uskoa, kun hän sanoi, että on aikuinen ja tietää miten toimia.

 

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)