Verkkouutiset

Venäjän ohjus osui taloon ja autoon Selydoven kaupungissa Donetskin alueella huhtikuussa. AFP / LEHTIKUVA / ANATOLII STEPANOV

Ukraina voi hävitä sodan – kenraali muistuttaa ”vakavasta vaarasta”

Sir Richard Barronsin mukaan Venäjän suurhyökkäystä odotetaan kesäksi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Britannian asevoimien entinen komentaja varoittaa Ukrainan vaikeasta tilanteesta. Kenraali Sir Richard Barrons muistuttaa BBC:n haastattelussa, että on olemassa ”vakava vaara”, että Ukraina häviää sodan tänä vuonna. Barronsin mukaan keskeinen syy on Ukrainalle mahdollisesti syntyvä tunne, että se ei voi voittaa.

– Ja kun se tulee siihen pisteeseen, miksi ihmiset haluaisivat taistella ja kuolla enää vain puolustaakseen kestämätöntä?

Barronsin mukaan vielä ei olla tässä pisteessä. Hän muistuttaa kuitenkin Ukrainan  asevoimien pienenevistä määrästä ammuksia, joukkoja ja ilmapuolustuskalustoa.

Barrons pitää Venäjän tulevan hyökkäyksen muotoa ”melko selvänä”.

– Näemme Venäjän lyövän etulinjaa ja hyödyntävän viisi-yhteen etua tykistössä, ammuksissa ja ylimääräisiä ihmisiä, joita vahvistaa uusien aseiden käyttö, Barrons sanoo.

– Jossain vaiheessa tänä kesänä odotamme näkevämme suuren Venäjän hyökkäyksen, jonka tarkoituksena on tehdä enemmän kuin murskautua eteenpäin pienillä voitoilla, vaan yrittää ehkä murtautua Ukrainan linjojen läpi.

Barronsin mukaan on olemassa riski, että Venäjän joukot murtautuvat läpi ja hyökkäävät alueille, joilla Ukraina ei voi pysäyttää niitä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)