Verkkouutiset

Su-25. Fedor Leukhin/Wikimedia Commons/CC BY-SA 2.0

Ukraina ampui alas Venäjän ex-kenraalin koneen

Kenraalimajuri Kanamat Botashevin väitetään lentäneen palkkasotilasyhtiön riveissä.

Ukrainan asevoimat kertoi sunnuntaina ilmatorjunnan pudottaneen venäläisen Su-25-rynnäkkökoneen Luhanskin alueella. Tunnetulla venäläisellä sotilasasioita seuraavalla Telegram-kanavalla alkoi sen jälkeen levitä tietoa Ukrainassa kuolleesta korkeasta Venäjän ilmavoimien upseerista. Ukrainalaismediassa kerrottiin myöhemmin, että kyseessä oli eläkkeellä oleva kenraalimajuri Kanamat Botashev.

Kolme Botashevin entistä alaista vahvistaa BBC Russialle, että Botashev todella lensi konetta ja menehtyi alasampumisessa.

Vuonna 1959 syntynyt kenraalimajuri komensi aikanaan Venäjän Voroneziin sijoitettua ilmarykmenttiä. Hänen sotilasuransa katkesi erikoiseen onnettomuuteen kesällä 2012.

Itsenäisen venäläisen Novaja Gazetan mukaan Kanamat Botashev oli pyytänyt ystäväänsä ottamaan hänet lennolle Su-27-hävittäjäkoneella. Botashev oli alkanut suorittaa taitolentoliikkeitä ja menettänyt koneen hallinnan. Molemmat pilotit pelastautuivat, mutta kone tuhoutui. Botashev tuomittiin neljän vuoden ehdonalaiseen ja korvauksiin onnettomuuden aiheuttamisesta. Kenraalimajuri jäi eläkkeelle oikeudenkäynnin jälkeen.

Botashevin on väitetty lentäneen Ukrainassa Venäjän pahamaineisen Wagner-palkkasotilasyhtiön riveissä. Eläkkeellä olevan 63-vuotiaan kenraalin päätymisen rynnäkköhävittäjän ohjaamoon Ukrainan sodassa on arvioitu olevan taas yksi esimerkki Venäjän asevoimia vaivaavasta miespulasta ja ilmavoimien verrattain suurista tappioista.

Uusimmat
MAINOS