Verkkouutiset

Purku koskisi muun muassa kuntosaleja. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

Uimahallien ja kuntosalien avaamista suositellaan helmikuulle

Pääkaupunkiseudun koronaryhmä suosittelee rajoitusten purkamista asteittain.

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä suosittaa Etelä-Suomen aluehallintovirastolle, että se purkaisi matalariskisiä tiloja koskevat sulut 1. helmikuuta 2022 alkaen.

Tilarajoitusten purku koskisi muun muassa kuntosaleja ja muita vastaavia sisäliikuntatiloja sekä uimahalleja, yleisiä saunoja ja kylpylöitä, harrastajateatteriin tai muuhun vastaavaan toimintaan käytettäviä tiloja, sisäleikkipuistoja ja sisäleikkipaikkoja, kauppakeskusten yleisiä oleskelutiloja sekä huvi- ja teemapuistoja, tivoleita sekä eläintarhojen sisätiloja.

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä suosittaa edelleen, että joukkueurheiluun, ryhmäliikuntaan, kontaktilajien harrastamiseen ja muuhun vastaavaan urheiluun tai liikuntaan käytettävät sisätilat, tanssipaikat sekä kuorolaulutoimintaan tarkoitetut tilat pysyvät suljettuina aiemman päätöksen mukaisesti.

Koronakoordinaatioryhmä seuraa tilanteen kehitystä tarkasti, ja mikäli epidemiatilanteen suunta ja sairaalakuormituksen lasku jatkuvat, on tavoitteena purkaa myös muita rajoitustoimia asteittain. Ryhmän mukaan rajoitusten purku hallitusti ja asteittain on tärkeää epidemian kokonaishallinnan näkökulmasta.

– On edelleen erittäin tärkeää, että jokainen kansalainen kantaa oman vastuunsa: ottaa koronarokotteet, käyttää kasvomaskia aina julkisissa sisätiloissa ja liikennevälineissä eikä tapaa oireisena muita ihmisiä, ryhmä toteaa tiedotteessa.

Koronatartuntojen lisääntyminen ylikuormittaa edelleen merkittävästi sosiaali- ja terveyspalveluja. Ryhmän mukaan näyttää kuitenkin siltä, että kuormitus on kääntynyt pääkaupunkiseudulla laskuun.

– Voimassa olevat tiukat rajoitukset ovat estäneet aikuisten välisiä pitkäkestoisia kontakteja ja siten todennäköisesti hidastaneet koronataudin leviämistä sekä turvanneet sosiaali- ja terveydenhuollon kantokykyä, ryhmä toteaa.

Uusimmat
MAINOS