Verkkouutiset

Kansainvälisen olympiakomitean rakennus Lausannessa Sveitsissä. AFP / LEHTIKUVA / FABRICE COFFRINI

”Tyrmistyttävä päätös” – miksi Venäjä otetaan olympialaisiin?

Suomen olympiakomitea vastustaa päätöstä muiden Pohjoismaiden kanssa.

Kokoomuksen kansanedustaja Jarno Limnéllin mielestä Venäjän ja Valko-Venäjän urheilijoiden ei pitäisi kilpailla Pariisin olympialaisissa.

Kansainvälisen olympiakomitean KOK:n hallitus päätti perjantaina, että venäläiset ja valkovenäläiset urheilijat saavat osallistua Pariisin olympialaisiin ensi kesänä.

– Tyrmistyttävä päätös Kansainväliseltä olympiakomitealta sallia osallistuminen. Venäjän ja Valko-Venäjän urheilijoita ei tule päästää osallistumaan Pariisin olympialaisiin, Limnéll toteaa viestipalvelu X:ssä.

Venäläiset ja valkovenäläiset urheilijat saavat kisata olympialaisissa neutraaleina urheilijoina ilman Venäjän tai Valko-Venäjän maatunnuksia. Kummankaan maan joukkueita ei kuitenkaan hyväksytä kisoihin.

Suomen olympiakomitean puheenjohtaja Jan Vapaavuori osasi odottaa KOK:n päätöstä.

– Olemme muiden pohjoismaiden kanssa johdonmukaisesti vastustaneet venäläisten paluuta. Siksi pidämme päätöstä surullisena, vaikka se on aiempien päätösten perusteella ollut ennakoitua, ja vaikka sen vaikutusta onneksi pienentävät monet asiat kuten esimerkiksi se, että isoin kesäkisojen laji eli yleisurheilu on päättänyt toisin, Vapaavuori sanoo Ilta-Sanomille.

Uusimmat

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)