Verkkouutiset

Sähköauton latauspiste ABC-asemalla Espoossa. LEHTIKUVA / MIKKO STIG

Tyrmäys sähköautoille: Mitä jos joku vetää töpselin seinästä?

Kansanedustaja Lulu Ranteen (ps.) mielestä autoilun sähköistyminen heikentää liikenteen huoltovarmuutta.

Perussuomalaisten kansanedustaja Lulu Ranne tyrmää Euroopan komission ilmastopaketin tavoitteen henkilöautoilun sähköistämisestä.

Ranteen mukaan polttomoottoriautojen korvaaminen sähköautoilla maksaisi suomalaisille useita miljardeja euroja. Lisäksi sähköautoilun yleistyminen edellyttäisi hänen mukaansa valtavan määrän latauspisteitä koteihin, työ- ja liikepaikoille sekä vähintään päätieverkon varteen sekä mittavia investointeja infrastruktuuriin.

– Kyse ei ole sähkön kulutuksesta, vaan paikallisesta yhtäaikaisen lataustehon tarpeesta. Itseään vastuullisena pitävä media johtaa kansalaisia tietoisesti harhaan latauspisteiden tehontarpeen vaikutuksesta pienjänniteverkkoon muuntajineen ja siten sähköautoilun kustannuksiin, Ranne kirjoittaa Keskipohjanmaa-lehdessä.

Ranteen mukaan sähköverkkojen vahvistamisen tarpeesta sekä kulujen kasvusta ei juurikaan keskustella Suomessa.

– Tämän kaiken maksavat kuluttajat perus- ja siirtomaksuissaan, ja pikalataus liikenneasemalla tulee maksamaan jotain aivan muuta, kuin mitä sähkö maksaa.

Kansanedustajan mukaan henkilöautoilun sähköistymisessä on huomioitava myös huoltovarmuus.

– Neste- ja kaasumaisia polttoaineita voidaan varastoida, ja varmistaa liikenne kriisitilanteessakin. Haluatteko elää yhteiskunnassa, jossa jos luonto, vihollinen tai hallitus vetää töpselin seinästä, kukaan ei aja minnekään?

Uusimmat
MAINOS