Verkkouutiset

Työttömät huolestuivat: Maakuntauudistus voi uhata järjestöjä

Keskusjärjestön mukaan uudistuksessa ei ole huomioitu kolmannen sektorin toimintaa.

Työttömien keskusjärjestön mukaan kolmannen sektorin yleishyödyllistä järjestötoimintaa ei ole huomioitu riittävällä tavalla maakuntauudistuksen valmistelussa.

Keskusjärjestö pelkää, mahdolliset säästöt ”koituvat järjestötoiminnan tuhoksi”.

– Tärkeä ydinkysymys on, jos sote ja työllisyyspalvelut siirtyvät maakuntiin, mikä rooli kunnilla on jatkossa työllisyyden sekä kuntalaisten hyvinvoinnin ja terveyden edistäjänä? Useat kunnat ovat jo ryhtyneet leikkaamaan järjestöille myönnettäviä avustuksiaan, toiminnanjohtaja Jukka Haapakoski toteaa.

Maakuntauudistuksen ohella keskusjärjestö on huolissaan julkisten TE-palveluiden yksityistämisestä ja palkkatuen määrärahakatosta.

– Se vaikeuttaa pitkäaikaistyöttömien pääsyä työllisyyspolun alkuun. Lisäksi pitkäaikaistyöttömille on muutenkin tarjolla liian vähän työmahdollisuuksia, Haapakoski sanoo.

Keskusjärjestö kehottaa hallitusta tarkastelemaan aktiivimalliin liittyviä ongelmia erityisesti työttömän työnhakijan näkökulmasta.

Uusimmat

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)