Verkkouutiset

”Työttömät ovat joutuneet syrjään palveluista”

Ministeri Pirkko Mattilan mukaan osatyökykyisten työllistymiseen tarvitaan uusia toimenpiteitä.

Tuoreen raportin mukaan pitkäaikaistyöttömien palvelutarvetta, työkykyä ja kuntoutustarvetta ei selvitetä nykyisin riittävän yksilöllisesti ja monialaisesti.

Esimerkiksi terveydenhuoltopalveluita ei aina hyödynnetä eri syistä johtuen, mikä voi pahentaa työkyvyttömyyttä. Myöskään työmarkkinat eivät tue riittävästi osatyökykyisten työelämäosallisuutta.

– Työttömät ovat tällä hetkellä syrjässä työkykypalveluista, etuuksista ja osallisuudesta, sosiaali- ja terveysministeriön asettamat selvityshenkilöt Tuija Oivo ja Raija Kerätär toteavat tiedotteessa.

Oivo ja Kerätär luovuttivat raporttinsa torstaina työministeri Jari Lindströmille (sin.) ja sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattilalle (sin.).

Raportti kehottaa arvioimaan, kuinka moni pitkäaikaistyöttömistä on todellisuudessa työkyvytön ja väärän etuuden piirissä. Aiheen tiimoilta tulisi käynnistää yli hallituskausien ulottuva strateginen työkykyohjelma.

– Ohjelman tuloksena käytettävissä olisi entistä vaikuttavampi ja tehokkaampi työkyvyn tuen palvelujärjestelmä, osallisuutta lisäävät työmarkkinat sekä yhtenäinen, kannustava ja osatyökykyisten työelämäosallisuutta tukeva etuusjärjestelmä, raportissa todetaan.

Uusimmat
MAINOS