Verkkouutiset

Työtön Ossi Nyman Ben Zyskowiczille: Sinäkin elät veronmaksajien rahoilla

"Ideologisesti työttömänä" tunnetuksi tullut kysyy onko kansanedustajan työ 14 kertaa hänen työtään arvokkaampaa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Runsaasti keskustelua ajatuksillaan herättänyt, ”ideologisesti työttömäksi” leimattu Ossi Nyman vastaa Verkkouutisten juttuun kirjoittamassaan kommentissa kokoomuksen kansanedustaja Ben Zyskowiczille.

– Haluaisin myös kuulla mikä tekee sinusta mielestäsi niin paljon minua arvokkaamman ihmisen, että katsot ansaitsevasi seitsemän tuhannen euron palkan, kun taas minulle et soisi edes sitä viittäsataa euroa, jolla olen oppinut selviämään ja jonka avulla olen kirjoittanut yhteiskunnallista keskustelua herättäneen romaanin, Nyman kirjoittaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Hän kysyy pitääkö kansanedustaja omaa työtään ”neljätoista kertaa tärkeämpänä kuin minun työtäni” eli kirjoittamista.

– Muistutan, että sinäkin elät veronmaksajien rahoilla. Mikä mielestäsi määrittää ihmisen arvon? Mikä on mielestäsi sellaisen ihmisen arvo, joka ei tee palkkatyötä? Onko sellaisella ihmisellä mielestäsi lainkaan arvoa, Nyman kysyy Zyskowiczilta.

Ben Zyskowicz totesi Verkkouutisten tästä löytyvässä BenTV:ssä, että Ossi Nymanin ja muiden vastaavien niin sanottujen ideologisesti työttömien henkilöiden ilmaantuminen julkiseen keskusteluun herättää kysymyksen siitä, onko ihmisellä oikeus vältellä työntekoa ja toteuttaa itseään ja kieltäytyä tarjolla olevasta työstä. Nymanin kommentti löytyy jutun lopusta.

– No tottakai ihmisellä on siihen oikeus. Mutta ei minun rahoillani. Tämän pitäisi nyt olla aivan päivänselvää kaikille, Zyskowicz sanoi.

Ossi Nyman tuli tunnetuksi Helsingin Sanomien haastattelusta, jossa hän muun muassa totesi taistelleensa ”koko aikuisiän työkkärin kanssa”. Hän kertoi, että on yrittänyt pysyä poissa töistä, ”että saisin tehdä mitä itse haluan, mutta saisin silti työmarkkinatukea”. Nyman kutsui työhön pakottamista ”merkittäväksi ihmisoikeusloukkaukseksi” ja kertoi, että töitä on ollut tarjolla, mutta hän ei niitä ole halunnut tehdä. Nymanin esikoisteos Röyhkeys julkaisiin syyskuun alussa. Nyman on myöntänyt, että julkisuuden saaminen on ollut iso juttu kirjan myynnille.

 

LUE MYÖS:

”Toimittajan keksintö” – ideologisesti työtön Ossi kiistää IL:lle puheitaan

Ben Zyskowicz: Ideologisesti saa olla työtön, mutta ei minun rahoillani

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)