Verkkouutiset

”Työntekijät olivat valmiit kantamaan vastuuta”

Akavan mukaan ehdot yhteiskuntasopimukselle olivat liian kovat.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Akavan mukaan se oli valmis kantamaan vastuuta yhteiskuntasopimuksen aikaansaamiseksi, mutta hinta oli nyt liian kova.

– Työntekijät olivat valmiit kantamaan vastuuta kovallakin hinnalla, mutta nyt hinta palvelussuhteen ehtojen heikennyksistä oli kohtuuton ja epäsuhtainen. Palkansaajille luvassa oli konkreettisia heikennyksiä mutta vastapaino näille jäi liian heiveröiseksi, Akavan puheenjohtaja Sture Fjäder sanoo.

Akavan mukaan esimerkiksi työntekijöille tarjottu muutosturva ei ollut tarpeeksi houkutteleva. Palkansaajat olisivat jääneet sopimuksessa liiaksi vastuunkantajiksi.

– Haarukka palkansaajien ja työnantajien vastuunkannon välillä oli liian suuri. Lisäksi kyse oli niin suurista ja fundamentaalisista muutoksista, että niistä ei voi sopia näin nopeassa aikataulussa, Fjäder sanoo.

Hallitustunnustelija Juha Sipilä (kesk.) kertoi blogissaan keskiviikkona illalla, että yhteiskuntasopimus kaatui.

Entinen SAK:n puheenjohtaja ja SDP:n kansanedustaja Lauri Ihalainen kommentoi Ylen A-studiossa, että toivottavasti yhteistyö ei kaatunut tähän työmarkkinaosapuolten ja hallituksen kesken. Sipilän mukaan hallituksen on nyt noudatettava valtiovarainministeriön linjaa talouden sopeuttamisessa,

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)