Verkkouutiset

Hallituspuolueiden puheenjohtajat maa- ja metsätalousministeri Sari Essayah, valtiovarainministeri Riikka Purra, pääministeri Petteri Orpo ja opetusministeri Anna-Maja Henriksson kehysriihen tiedotustilaisuudessa. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Työllisyys, kasvu ja osaaminen turvattiin kansanedustajan mukaan hallituksen päätöksillä

Jarno Limnellin mielestä panostukset kasvuun ja teknologiaan luovat Suomen tulevaisuutta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kokoomuksen kansanedustaja Jarno Limnell katsoo, että hallitus joutui tekemään kehysriihessään raskaita mutta välttämättömiä päätöksiä julkisen talouden tasapainottamiseksi. Nopeasti vaikuttavat sopeutustoimet ovat välttämättömiä julkisen talouden vahvistamiseksi.

– Hallitusohjelman ydintä ovat työllisyys, uusi kasvu ja osaaminen. Nämä turvattiin myös kehysriihen päätöksissä. Kasvua ja uutta toimeliaisuutta ei saada aikaan vain säästämällä, vaan tarvitsemme investointeja työhön ja uuteen teknologiaan, Limnell toteaa tiedotteessa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Pidemmällä aikavälillä talouskasvun vauhdittuminen voi vähentää tarvetta uusille suorille sopeutustoimille. Uusilla kasvutoimilla pyritään kääntämään heikentynyttä kasvu- ja investointinäkymää.

Osana kasvutoimia hallitus päätti yritysvetoisen TKI-toiminnan kannustamisesta osana kokonaisuutta.

– Päätös on erittäin tärkeä. Nyt yrityksillä on aikaisempaa enemmän mahdollisuuksia ryhtyä tekemään Suomelle elintärkeää uutta innovaatiotyötä, uutta teknologiaa hyödyntäviä investointeja ja kasvattamaan vientiä, Limnell sanoo.

– T&K-rahoituksen tärkein viesti on yhteistyön lisääminen. Tarvitsemme enemmän yhteistyötä korkeakoulujen, tutkimuslaitosten ja yritysten välillä, jotta saamme pienen maan parhaat osaajat tekemään yhdessä työtä uusien teknologiainnovaatioiden ja talouskasvun eteen.

Hänen mukaansa teknologisten innovaatioiden ja kehitystyön tukeminen antaa suomalaiselle teknologiateollisuudelle mahdollisuuden uusien vientituotteiden ja -palveluiden synnyttämiseksi.

– Tämä luo edellytyksiä kestävälle kasvulle, uusille työpaikoille ja hyvinvoinnille tulevaisuudessa.

 

 

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)