Verkkouutiset

Tuulivoima voisi työllistää 11 000 – mutta poliittisia tavoitteita kaivataan

Tuulivoima voi työllistää jopa 11 000 vuoteen 2020 mennessä, arvioi Suomen Tuulivoimayhdistys ry.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Tuulivoimayhdistyksen mukaan puhutaan jopa 11 000 työpaikasta Suomen tuulivoimasektorilla vuoteen 2020 mennessä, mikäli tuulivoimarakentamiselle luodaan pian selkeät poliittiset tavoitteet ja keinot niiden saavuttamiseen.

Tuulivoiman hankekehitys, rakentaminen, huolto ja kunnossapito voisivat työllistää noin 4200 henkilöä vuonna 2020. Tällä hetkellä hankkeet työllistävät noin 2200 henkilöä.

Teknologiateollisuus ry:n tuulivoiman tiekartan mukaan tuulivoimakomponenttien valmistus työllistää nyt 2000 – 3000 henkilöä, ja vuoteen 2020 mennessä se tulee työllistämään noin 4000 – 7000 henkilöä.

– Pelkästään tuulivoiman hankekehitys työllistää monia ammattiryhmiä, kuten biologeja ja arkeologeja, juristeja ja kaavoittajia. Tuulivoimalassa on paljon erilaisia myös Suomessa valmistettuja osia, joita me sähkönkäyttäjät emme tule ajatelleeksi. Niiden valmistus vaatii erityisosaamista, jota meillä on, kertoo Teknologiateollisuus ry:n tuulivoima-alan toimittajat -toimialaryhmän puheenjohtaja Timo Laakso.

Tuulivoimarakentamisen poliittisten tavoitteiden puute alkaa kuitenkin Tuulivoimayhdistyksen mukaan vaikuttaa hankekehityksen työllisyyslukuihin laskevasti jo vuoden 2017 jälkeen. Uusiutuvalle energialle pitäisikin yhdistyksen mielestä määritellä 2030-tavoitteet riittävän ajoissa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)