Verkkouutiset

Tutkimuksen mukaan korona ei lisännyt itsetuhoisuutta. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Tutkimus kertoo: Pandemia vähensi nuorten itsetuhoisuutta

Itsetuhoisuus ja yliannostukset vähenivät lähes 18 prosenttia.

Nuorten itsetuhoisuus ja huumeiden yliannostukset laskivat ensimmäisen koronavuoden aikana, kertoo kanadalainen tutkimus.

15 kuukauden seurantajakson aikana lasten ja nuorten aikuisten itsetuhoisuus sekä yliannostukset laskivat lähes 18 prosenttia kahteen edelliseen vuoteen verrattuna.

Tutkijoiden mukaan tästä voidaan päätellä, että pandemia ei ole ainakaan lisännyt lasten ja nuorten aikuisten itsetuhoisuutta.

Riski itsetuhoiseen käyttäytymiseen vaihteli jonkin verran iän, sukupuolen ja varallisuuden mukaan. Riski oli muita suurempi esimerkiksi tytöillä, pienituloisilla ja maaseudulla asuvilla.

Tutkijat kuitenkin huomauttavat, että aineistossa ei ole otettu huomioon niitä itsetuhoisia tekoja, jotka eivät johtaneet sairaalahoitoon. Näin ollen muut kuin hengenvaaralliset tapaukset ovat jääneet sen ulkopuolelle.

– Käynnissä oleva seuranta muilla hallinnon alueilla voi paljastaa muita pandemian aiheuttamia seurauksia lasten ja nuorten mielenterveydelle, tutkijat toteavat.

Tutkimus toteutettiin Kanadan Ontariossa ja siihen osallistui lähes 1,7 miljoonaa lasta ja nuorta. Tutkimukseen osallistuneiden mediaani-ikä oli seurannan alkaessa 17,7 vuotta ja lopussa 21 vuotta.

Uusimmat
MAINOS