Verkkouutiset

”Irtisanomissuojan heikentäminen voi auttaa vaikeassa asemassa olevia”

Ekonomistin mukaan heikentämisestä ei kannata tehdä kunniakysymystä.

Teollisuusliitto ja Ammattiliitto Pro ovat päättäneet asettaa ylityökiellon protestina hallituksen kaavailemalle irtisanomissuojan alentamiselle alle 20 työntekijän yrityksissä.

Keskuskauppakamarin johtava ekonomisti Mauri Kotamäki toteaa Twitterissä, ettei ay-liikkeen kannata tehdä asiasta kunniakysymystä.

– Muistutan, että #irtisanomissuoja’n lieventäminen auttanee työmarkkinoiden vaikeassa asemassa olevia marginaaliryhmiä, Kotamäki arvioi.

Tviitin kommenttiketjussa pohditaan, miksi tällaista uudistusta lähdetään tekemään vaalien alla.

– Niin, en tiedä. Mutta olisi toki voinut samaan vaivaan tehdä asian kunnolla esim. ilman 20 hengen rajaa, Kotamäki vastaa.

– Muistutus liittyy lähinnä siihen, ettei asia ole mustavalkoinen eikä Pro lopulta ole heikoimman asialla, vaan puolustaa lähinnä työllisiä jäseniään, hän jatkaa.

Hallituksen esityksen mukaan jatkossa alle 20 työntekijän yrityksissä työntekijän voisi irtisanoa vähemmästä työvelvoitteen laiminlyönnistä tai rikkomisesta tai epäasiallisesta käyttäytymisestä kuin nyt, jos se vaikeuttaisi työnantajan tai työyhteisön toimintaa tai horjuttaisi työnantajan ja työntekijän välistä luottamussuhdetta.

Lisäksi edellytettäisiin, että työsuhteen jatkamista ei voitaisi pitää työnantajan kannalta kohtuullisena. Työntekijälle pitäisi antaa varoituksella mahdollisuus korjata tilanne.

LUE MYÖS:

Ay-johtaja varoittaa Yrittäjien jäseniä: Vuoronne tulee kyllä

Uusimmat
MAINOS