Verkkouutiset

”Jussi Halla-aholla on tarkat suunnitelmat” – Tutkija uskoo vaaliyllätykseen

Markku Jokisipilän mukaan EU-keskustelu turvapaikkapolitiikasta ei tule laantumaan eduskuntavaaleihin mennessä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Eduskuntatutkimuksen keskuksen johtaja Markku Jokisipilä toteaa, että perussuomalaisten kannatuksessa on edelleen liikkumavaraa ylöspäin.

Ylen tuoreimmassa gallupissa puolueen kannatus oli noussut kahdella prosenttiyksiköllä 10,3 prosenttiin. Jokisipilän mukaan näin suuri muutos on poikkeuksellinen, sillä vaihtelu pysyttelee yleensä prosenttiyksikön kymmenyksissä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

– Kannatus hakee vielä tasoaan. Toisaalta eduskuntaryhmän kokoon nähden tätäkin tulosta voisi pitää hyvänä. Aiemmin puoluetta äänestäneet pohtivat vielä, mikä nykyinen linja on, Jokisipilä sanoo Verkkouutisille.

Hän uskoo, että vaalikampanjan käynnistäminen ja puheenjohtaja Jussi Halla-ahon paluu Suomeen voi muuttaa tilannetta.

– Halla-ahoa ei kannata laskea pois kuvioista. Hän on edelleen Brysselissä ja aika näkymätön kotimaan politiikassa. Hänellä on varmasti tarkat suunnitelmat vaalikampanjan varalle, Jokisipilä pohtii.

– Näyttää myös siltä, että siniset eivät ole saamassa hommaansa käyntiin. Tämä ei ole sinänsä yllättävää, sillä loikkareilla on ollut perinteisesti aika ankea kohtalo suomalaisessa politiikassa.

Eurooppalainen turvapaikka- ja maahanmuuttokeskustelu on tuskin laantumassa ensi kevääseen mennessä. Tämän on arvioitu vauhdittavan perussuomalaisten vaalityötä.

– Perussuomalaiset on helpossa tilanteessa tämän kysymyksen osalta. Kyseessä on ainoa puolue, joka edustaa tiukkaa turvapaikkapoliittista linjaa. Suomessa ei ole myöskään muita aidosti EU-kriittisiä puolueita.

Jokisipilän mukaan Halla-aho pääsee eduskuntavaalien yhteydessä todennäköisesti puhumaan asioista, joissa hän on muita puoluejohtajia vahvempi.

– Halla-aho on rakentanut oman poliittisen uransa ytimen maahanmuuttokysymysten ympärille. Hän tuntee substanssin paljon paremmin kuin kukaan muu, joten häntä on äärimmäisen vaikea uittaa puheenjohtajaväittelyissä.

– Vastustajien on ollut vaikea suhtautua Halla-ahoon, koska häneen on kohdistettu samanaikaisesti paljon demonisointia.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)