Verkkouutiset

Turvavirkailija twiittasi ISIS:n olevan sionistinen salaliitto – ministerit raivostuivat

Idioottimaiseksi ja antisemitistiseksi sanottu postaus ei välttämättä riitä virkamiehen erottamiseen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Hollannin oikeusministeriön alaisessa kyberturvallisuuskeskuksessa projektipäällikkönä työskentelevä Yasmina Haifi kirjoitti viime elokuussa twiitissään, että ISIS on ”sionistien ennakkoon tekemä juoni” sen hyväksi, että ”islamin halutaan näyttävän pahalta”.

Suurta huomiota aikaan saanut kannanotto johti NL Timesin mukaan useisiin parlamenttikyselyihin. Varapääministeri sanoi sitä kauhistuttavaksi, totesi sen osoittavan ”lähes mittaamatonta typeryyttä” ja ”klassista antisemitismin muotoa”. Entinen turvallisuus- ja oikeusministeri ilmoitti, että Haifi ei palaa työhönsä.

Hollannissa viranomaisten työkonflikteja seuraava komitea on nyt todennut, että kommentit työsuhteesta olivat ennenaikaisia eivätkä ministerit olisi saaneet ottaa siihen kantaa. Haifin työskentelyn henkilöstöosastolla sanotaan tarkoittavan, että hänen ilmaisunvapautensa on suurempi asia kuin hänen tekemänsä virhe.

Komitean mukaan häntä ei voi erottaa, vaan varoitus riittää. Ministeriö joutuu nyt päättämään asiasta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)