Verkkouutiset

”Turvapaikanhakuoikeudesta on tullut keskeinen elintasosiirtolaisuuden väylä”

Perussuomalaisten kansanedustaja Ville Tavion mukaan turvapaikanhakuoikeudesta on tullut keskeinen elintasosiirtolaisuuden väylä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Maahanmuuttovirasto ilmoitti tiistaina tiukentavansa irakilaisten, afganistanilaisten ja somalialaistenmahdollisuuksia saada turvapaikka Suomesta. Turvallisuustilanne on hiljalleen parantunut kaikissa kolmessa maassa.

Ville Tavion mukaan tiukentuva linja on oikea suunta Suomen turvapaikkapolitiikkaan.

– Perussuomalaisten linja alkaa tavoittamaan Maahanmuuttovirastoa. Turvallisista lähtömaista saapuville ei tule jakaa avokätisesti turvapaikkoja, hän sanoo tiedotteessaan.

Tavio toteaa, että turvapaikka on tilapäinen suoja ja lähtömaan turvallisuustason parannuttua tulee seurata pakolaisen paluu rakentamaan omaa kotimaataan.

– Nyt kun lähtömaiden turvallisuustilanteet parantuvat, on Suomessa ilman kestävää oleskelulupaperustetta elävien ulkomaalaisten syytä alkaa valmistautua paluuseen kotimaahansa.

– Nykyinen turvapaikkajärjestelmä on epäonnistunut ja turvapaikanhakuoikeudesta on tullut keskeinen elintasosiirtolaisuuden väylä. Turvapaikkahakemuksen jättävät parempaa elintasoa tavoitellakseen nekin, jotka eivät ole todellisessa vaarassa, Tavio katsoo.

Lisäksi Tavio pitää tekaistujen tarinoiden sepittämistä maahanmuuttoviranomaisille on todellisena ongelmana.

– Väärin perustein turvapaikkaa hakevat siirtolaiset pyrkivät käyttämään hyväkseen suomalaista auttamishalua. Tämän ei tule antaa enää jatkua.

Tavion mielestä Suomen pitäisi ottaa entistä selkeämpi suunta maahanmuuttopolitiikan tavoitteista.

– EU:ssa on jo työvoiman vapaa liikkuvuus ja EU:n ulkopuolinen työvoima voi hakea työperusteista oleskelulupaa. Sosiaaliturvan perässä tapahtuva kansainvaellus ei paranna työllisyysastetta, vaan huonontaa sitä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)