Verkkouutiset

Turun telakalle lisää töitä – Tallink tilasi autolautan Meyeriltä

Virolainen laivanvarustamo Tallink Grupp on tehnyt laivatilauksen telakkayhtiö Meyer Turulta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Tallink Grupp ja Meyer Turku ovat allekirjoittaneet sopimuksen nopean matkustaja-autolautan rakentamisesta Tallinnan ja Helsingin väliseen reittiliikenteeseen.

Monipolttoainemoottorilla varustettu laiva on noin 212 metriä pitkä ja sen suunniteltu matkustajamäärä on 2 800. Aluksen arvo on noin 230 miljoonaa euroa.

Turun telakalla rakennettava alus toimitetaan tilaajalleen vuoden 2017 alussa. Hankkeen työllistävä vaikutus on noin 2 000 henkilötyövuotta.

– Nyt solmitun sopimuksen ansiosta lisäämme tuotantoamme 30 prosentilla vuonna 2016 mikä on positiivinen asia telakalle, sen verkostoyrityksille ja koko alueelle. Nyt voimme toteuttaa strategiaamme, kehittää rakennusprosesseja sekä tehdä tarvittavia rekrytointeja, toteaa Meyer Turun toimitusjohtaja Jan Meyer Tallinkin tiedotteessa.

– Tilauksen ansioista vältymme kaavailluilta terästuotannon toimihenkilöiden lomautuksilta, kertoo Turun telakan toimihenkilöiden pääluottamusmies Osmo Salo ammattiliitto Pron tiedottessa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)