Verkkouutiset

Turkki kasvattaa uskonnollista nuorisoa – julkisia kouluja muutettu imaamikouluiksi

Osa julkisia kouluista ollaan muuttamassa ns. imam-hatip -kouluiksi, jollaisessa itse pääministerikin on opiskellut.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Presidentti ja maataan uskonnollisuutta korostavampaan suuntaan luotsanneen AKP-puolueen perustaja Recep Tayyip Erdogan on muutosten takana, kertoo Foreign Affairs.

Lehdessä julkaistun artikkelin mukaan tarkoituksena on kasvattaa ”uskonnollisten nuorten” sukupolvi.

Lukuisat turkkilaisvanhemmat ovat protestoineet muutoksia ja luoneet ”näpit irti koulustani” -nimisen ryhmän vastustamaan niitä.

Imam-hatip -oppilaitosten historia juontaa juurensa Turkin sekulaareihin uudistuksiin Kemal Atatürkin aikana. Niiden seurauksena haluttiin ryhtyä kouluttamaan hallituksen palveluksessa olevia imaameja.

Kyseessä on toisen asteen oppilaitos, jollaiseen monet pääsykokeissa heikosti menestyneet päätyvät opiskelemaan. Koraanin lisäksi koulussa opiskellaan arabiaa ja profeetta Muhammedin elämää.

Imam-hatip -koulujen määrä on kasvanut 73 prosentilla vuosien 2010-2014 välillä. Turkkilaisopiskelijoista 13 prosenttia opiskelee Imam-hatip -kouluissa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)