Verkkouutiset

Turkisala vetoaa toisen puolen lahjoittajiin: rahoja ei käytetä eläinten hyvinvointiin

Turkiskasvattajat eivät usko testamenttien jättäjien tietävän, mihin eläinsuojelijat rahojaan käyttävät.

Suomen ensimmäinen kansalaisaloite turkistarhauksen lakkauttamiseksi kaatui kesäkuussa 2013 eduskunnassa äänin 146-36 Suomen Turkiseläinten Kasvattajain Liiton toiminnanjohtaja Marja Tiura pitää aloitteen nostamaa keskustelua hyvänä.

– Jälkikäteen katsottuna prosessi oli hyvä, sillä elinkeino tuli tutuksi myös monelle sellaiselle, joilla ei ollut todellista tietoa alasta tai turkistalouden volyymista. Oli myös erittäin arvokasta, että poliittinen sektori ja eduskunta käsittelivät aiheen perusteellisesti, Marja Tiura sanoo.

Tiura sanoo, että elinkeino on aina valmis puhumaan eläinten hyvinvoinnista.

– Mutta vastustajien kanssa käytävään keskusteluun, jossa puhutaan ainoastaan elinkeinon lakkauttamisesta, ei kannata törsätä ruutia.

Turkisten vastainen kampanjointi ei päättynyt kansalaisaloitteen kaatumiseen. Eläinsuojeluyhdistys Animalia toteutti viime vuonna näyttävän kampanjan turkiksia vastaan, joka rahoitettiin miljoonatestamentin turvin. Joulukuussa katukuvassa näkyneet, julkkiksilla tähditetyt ulkomainokset, olivat osa kampanjaa.

Lisää paukkuja turkistarhausta vastaan on luvassa alkuvuonna, kun Animalia kääntää katseensa eduskuntavaaleihin. Animalia muistuttaa, että eläinsuojelulain kokonaisuudistuksen loppuunsaattaminen on jäämässä seuraavalle hallitukselle.

Marja Tiura pohtii, mahtavatko esimerkiksi eläinten hyvinvointiin rahojaan testamenttilahjoituksina antavat tietää, mihin Animalia varat lopulta käyttää.

– Kun rahaa käytetään elinkeinon lakkauttamista ajavaan kampanjointiin, sillä ei ole enää mitään tekemistä eläinten hyvinvoinnin parantamisen kanssa.

Uusimmat
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)