Verkkouutiset

Turkin presidentti uhkaa: Jos jatkatte näin, kukaan eurooppalainen ei kävele kadulla turvassa

Recep Tayyip Erdogan sanoo, että eurooppalaisten tulisi kunnioittaa ihmisoikeuksia ja demokratiaa.

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoganin mukaan eurooppalaiset ympäri maailman eivät voi kävellä turvallisesti kaduilla, jos Eurooppa jatkaa samaa asennettaan Turkkia kohtaan.

Turkin välit Saksaan ja Alankomaihin ovat kiristyneet sen jälkeen, kun Saksa ja Alankomaat kielsivät turkkilaisia ministereitä pitämästä kampanjatilaisuuksia alueillaan. Kampanjatilaisuudet olisivat koskeneet Turkissa huhtikuussa järjestettävää kansanäänestystä, jolla pyritään lisäämään presidentin valtaoikeuksia.

”Jos Eurooppa jatkaa tähän tapaan, kukaan eurooppalainen missään maailman kolkassa ei voi kävellä turvassa kaduilla”, Erdogan sanoi toimittajille Ankarassa Independentin mukaan.

”Me turkkilaiset kehotamme Eurooppaa kunnioittamaan ihmisoikeuksia ja demokratiaa”, presidentti lisäsi.

Erdogan on verrannut Saksan ja liittokansleri Angela Merkeliä toimia natsien toimintaan. Erdoganin mukaan Saksassa käytetään natsien menetelmiä saksanturkkilaisia ja Turkin ministereitä vastaan.

Turkin varapääministeri ja hallituksen tiedottaja Numan Kurtulmus on sanonut, että Euroopassa on näkyvillä merkkejä jälkinatsismista ja äärimmäisestä rasismista.

Euroopan johtajat ovat jatkuvasti pyytäneet turkkilaisia olemaan käyttämättä natsivertauksia. Saksan juutalaisten keskusjärjestön johtaja Josef Schuster on syyttänyt Erdogania Holocaustin uhrien halventamisesta.

Uusimmat
MAINOS