Verkkouutiset

Turisti vei hiekkaa matkamuistoksi – sai tuhansien eurojen sakot

Kolme pullollista hiekkaa tuli kalliiksi ruotsalaisturistille.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Oliiviöljy ja viini eivät paikallisten mukaan enää riitä turisteille matkamuistoksi, vaan yhä enenevissä määrin Italiasta halutaan muistoksi rantahiekkaa.

Vastikään 49-vuotias ruotsalaisturisti sai 3000 euron sakot yritettyään kuljettaa kolme pullollista hiekkaa ja kiviä Ogliastrasta Sardiniasta kotiinsa Ruotsiin. Asiasta kertoo Ruotsin yleisradioyhtiö SVT.

Erityisesti Sardinia on ollut varpaillaan hiekkavarkauksista, jotka saavat paikalliset näkemään punaista. Facebookiin on perustettu ryhmä, jossa jaetaan kuvia ja tarinoita pilatuista rannoista. Hiekkavarkaille halutaan nyt kovempia rangaistuksia ja korkeampia sakkoja. Lisäksi ryhmässä vaaditaan monikielisiä kylttejä, joilla turisteja voidaan paremmin informoida siitä, että hiekan vieminen kotiin on rikos.

– Hiekka ei synny itsestään tai helposti. Merellä, auringolla ja tuulella on mennyt miljoonia vuosia muodostaa nämä valkoiset, pehmeät hiekkarannat, joilla tänään kuljemme. Hiekka sekä yksittäiset kivet ovat osa Sardinian luontoarvoja ja ne pitäisi jättää paikoilleen, kirjoitetaan ryhmästä löytyvässä vetoomuksessa.

Italialla on ollut aiemminkin suuria ongelmia turistien kanssa. Esimerkiksi Colosseum ja Pompeji kärsivät, kun turistit haluavat viedä niistä palasia mukanaan. Ongelmiin yritetään puuttua muun muassa lentokentillä tarkastusten yhteydessä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)