Verkkouutiset

Antti Häkkänen. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Tuomiot kiristyvät – Antti Häkkänen: Samaa linjaa tarvitaan lisää

Edellinen hallitus tiukensi lapsiin kohdistuvien rikosten rangaistuksia.

Kokoomuksen varapuheenjohtaja, kansanedustaja Antti Häkkänen on tyytyväinen siihen, että tuomiot rikoksista ovat alkaneet hiljalleen koventua.

– Viime vaalikaudella käänsimme kriminaalipolitiikan suuntaa. Seksuaali- ja väkivaltarikosten rangaistukset ovat nyt alkaneet kiristymään. Rangaistusten kiristysten lisäksi olennaista ovat hoidon ja kuntoutumisen tukeminen. Samaa linjaa tarvitaan lisää, toteaa oikeusministerinä Juha Sipilän (kesk.) hallituksessa toiminut Häkkänen Facebook-päivityksessään.

Häkkänen viittaa Iltalehden uutiseen, jossa rikosoikeuden professori Matti Tolvanen arvioi lapsiin kohdistuvien seksuaalirikosten tuomioiden koventuneen. Professorin mukaan merkittävä syy aiempaa tiukempiin rangaistuksiin on se, että rikosnimike törkeästä lapsenraiskauksesta lisättiin lakiin vuonna 2019.

Törkeästä lapsenraiskauksesta voidaan tuomita henkilö, joka syyllistyy samalla törkeään raiskaukseen ja sukupuoliyhteyden käsittävään törkeään lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön. Tuomio rikoksesta voi olla 4-12 vuotta vankeutta.

Uuden rikosnimikkeen arvioidaan kiristäneen rangaistusasteikkoa. Näin ollen tuomiot ovat koventuneet.

– Se on aika kova pykälä. Meillä ei ole kovinkaan montaa tällaista pykälää, jossa minimirangaistus olisi neljä vuotta, Tolvanen toteaa IL:lle.

Uusimmat
MAINOS