Verkkouutiset

Vartija oikeussalin ulkopuolella Berliinissä. LEHTIKUVA / AFP Odd Andersen

Tuomio Saksassa: Aaveeksi kutsuttu Berliinin murhamies on Venäjän FSB:n agentti

Berliinin salamurhaaja sai elinkautisen vankeusrangaistuksen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Saksalainen tuomioistuin langetti tänään elinkautisen vankeustuomion Berliinin Tiergarten-puiston salamurhatapauksessa. Tuomion mukaan murhan takana oli Venäjä.

Vadim Krasikoviksi tunnistettu syytetty saapui elokuussa 2019 Saksaan Vadim Andrejevits Sokolovin valehenkilöllisyydellä ja aidolla Venäjän passilla. Hän ampui georgialaisen turvapaikanhakijan ja entisen tshethseenikomentaja Zelimhan Hangosvilin puistossa keskellä päivää vaimennetulla aseella. Krasikov jäi kiinni kesken pakomatkansa.

Verkkouutiset on kertonut murhasta ja ”aaveeksi” luonnehditusta epäillystä muun muassa tässä jutussa.

Krasikov saapui maahan vain tunteja ennen murhaa eikä hän olisi saksalaisviranomaisten mukaan voinut toteuttaa salamurhasuunnitelmaa pakoreitteineen, aseineen ja valepukuineen ilman paikallista apua. Hänestä on annettu aiemmin kansainvälinen etsintäkuulutus varsin samankaltaisesta murhasta Moskovassa vuonna 2013.

Saksa on jo aiemmin karkottanut Venäjän diplomaatteja tapauksen takia.

Nyt tuomioistuin vahvisti Venäjän kytkökset tapaukseen. Asiasta tässä uutisoivan Spiegelin mukaan tuomioistuin katsoi Venäjän viranomaisten tilanneen murhan ja Krasikovin olleen Venäjän turvallisuuspalvelu FSB:n palveluksessa. Tätä tukevat sekä miehen paikan päällä mitä ilmeisimmin saama apu että liikkuminen aidolla Venäjän passilla, mutta keksityllä henkilöllisyydellä.

Krasikov on kiistänyt kytköksensä Venäjän valtioon ja turvallisuuspalvelu FSB:hen. Myös Venäjä on kiistänyt kaikki yhteydet murhaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)