Verkkouutiset

Tuntemattomia lennokkeja taivaalla kesken suomalaisten sotilaiden Nato-harjoitusten

Tukholman saaristossa pyöri Dagens Nyheterin tietojen mukaan kesäkuun Baltops-harjoitusten aikana tuntemattomia lennokkeja.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Tukholman saaristossa sijaitsevan Utön taivaalla lensi Naton Baltops-harjoitusten aikaan yöllä tuntemattomia lennokkeja.

Asiasta uutisoivan Dagens Nyheterin mukaan Ruotsin puolustusvoimat pyrkii selvittämään, mistä koneet olivat peräisin.

Lennokkien kerrotaan liikkuneen Utössä 10-13. kesäkuuta. Tuolloin suomalaiset ja ruotsalaiset merisotilaat harjoittelivat alueella yhdessä amerikkalaisten, brittien ja saksalaisten kanssa.

Dagens Nyheterin mukaan joukot harjoittelivat ampuma-alueella, jonka ilmatila oli suljettu.

– Meillä on tietoa siitä, että jonkinlainen miehittämätön ilma-alus oli Utön yläpuolella yöllä kahteen otteeseen, Ruotsin asevoimien tiedottaja Philip Simon vahvistaa.

Baltops on yksi puolustusliiton suurimmista vuotuisista sotaharjoituksista.

Tämän vuoden Baltops-harjoituksissa harjoiteltiin Itämeren alueella pintakohteiden tuhoamisen lisäksi niin ilmatorjuntaa kuin myös sukellusveneiden vastaisia operaatioita ja maihinnousuja sekä asymmetristä sodankäyntiä.

Kaksi viikkoa kestäviin harjoituksiin osallistui kaikkiaan 17 valtiota, 4 500 sotilasta, 49 alusta, 61 ilma-alusta sekä kolme sukellusvenettä. Suomesta harjoitukseen osallistuu miinalaiva Uusimaa sekä 140 hengen vahvuinen Uudenmaan prikaatin rannikkojääkärikomppania.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)