Verkkouutiset

”Tulipalot vastaanottokeskuksissa olivat odotettavissa” – kohu poliitikon kommentista

Tanskalaisen kansanedustajan mielestä Ruotsissa tapahtuneet tulipalot vastaanottokeskuksissa johtuvat Ruotsin hallituksen liberaalista maahanmuuttopolitiikasta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Tanskan kansanpuolueen kansanedustaja Dorthe Ullemose kirjoitti Fyns Amts Avis -lehdelle kirjeen, jossa hän totesi, että Ruotsissa useat tuhopoltoiksi epäillyt tulipalot turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskuksissa ovat olleet ”odotettavissa”, kertoo The Local.

– Ruotsissa nopeasti kasvava joukko ihmisiä, joka on luhistumaisillaan, tuntee itsensä voimattomaksi poliitikkojen vastuuttomien toimien takia ja on päätynyt polttamaan maahanmuuttajien asuntoja. Mitä poliitikot oikein odottivat, Ullemose kirjoittaa.

Politiko-lehden mukaan Ullemose ei hyväksy tuhopolttoja, mutta pitää niitä ymmärrettävinä.

– Jossain vaiheessa ihmiset ovat saaneet tarpeekseen. Varsinkin, jos heitä ei kuunnella. Sitten he tekevät asioita, joita he eivät oikeasti halua tehdä. Siitä on kysymys Ruotsin tuhopoltoissa. Ihmiset tulevat epätoivoisiksi. Tätä voi odottaa, kun ei kuuntele.

Verkkouutiset kertoi tässä jutussa, kuinka yli 12 vastaanottokeskusta on palanut Ruotsissa kesän jälkeen. Poliisi on lisännyt läsnäoloaan eri puolella Ruotsia sijaitsevissa keskuksissa.

Ruotsin turvallisuuspoliisi Säpo tutkii parhaillaan, ovatko tuhopoltoiksi epäillyt tulipalot mahdollisesti kytköksissä äärioikeistolaisiin toimijoihin. Ruotsin Maahanmuuttovirasto on päättänyt pitää uusien turvapaikanhakijoille tarkoitettujen vastaanottokeskusten sijainnit salaisina.

Monet tanskalaispoliitikot eri puolueista kritisoivat Ullemosen kommentteja. Ullemosen puoluetoveri Peter Skaarup sanoi, ettei ole eri mieltä hänen kanssaan, mutta tämä olisi voinut ilmaista asian paremmin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)