Verkkouutiset

Tsekin presidentti: Muslimiveljeskunta on pakolaiskriisin takana

Presidentti Milos Zeman nimesi tietolähteikseen UAE:n ja Marokon johdon.

Tsekin tasavallan presidentti Milos Zeman totesi alla Youtube-videona näkyvässä uudenvuodentervehdyksessään, että hän pitää Eurooppaan tulevien turvapaikanhakijoiden vyöryä järjestettynä invaasiona eikä pakolaisten spontaanina liikkeenä.

Tsekkiläinen ČRo Plus -radio kysyi häneltä maanantaina asiasta lisää. Zeman vastasi arvelevansa, että invaasion on järjestänyt muslimiveljeskunta.

Ensimmäiseksi lähteekseen hän sanoi UAE:ta hallitsevan kruununprinssin, joka ”kertoi minulle että kaikkien näiden islamilaisten terroriryhmien kattojärjestö on muslimiveljeskunta”.

– Ja hän antoi esimerkkejä: hän sanoi että al-Qaidan johtaja on muslimiveljeskunnan jäsen. Talibanin johtaja on jäsen muslimiveljeskunnassa, ja niin edelleen, presidentti Zeman totesi.

– Ja toinen lähde: kun ei kovin kauan aikaa sitten Marokon ulkoministeri kävi täällä, hän kertoi minulle, että muslimiveljeskunta ei yritä hallita vain koko muslimimaailmaa – hehän melkein onnistuivat Egyptissä – vaan koko maailmaa. Ja se on osa sen ideologiaa.

Marokon ulkoministeri on Salaheddine Mezouar.

Presidentti Zeman huomautti kummankin tietolähteensä olevan muslimeja ja huomattavia arabipoliitikkoja.

– (Niinpä) luulen että tämän invaasion on järjestänyt muslimiveljeskunta, tietysti hyödyntäen useiden valtioiden taloudellista apua, presidentti tiivisti.

Muslimiveljeskunta ei hänen mukaansa pysty käynnistämään sotaa Eurooppaa vastaan, mutta se voi valmistella kasvavaa siirtolaisaaltoa ja asteittain päästä kontrolloimaan Eurooppaa siirtolaisuuden avulla.

Venäjä kielsi 2003 muslimiveljeskunnan toiminnan. Järjestöä pidetään terroristisena Bahrainissa, Egyptissä, Saudi-Arabiassa, UAE:ssa, Venäjällä ja Syyriassa.

Uusimmat
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)