Verkkouutiset

TS: Uusi koronatesti ei etene THL:n lomatauon vuoksi

Pikatestille on odotettu viranomaisen lupaa heinäkuun alusta saakka.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Suomalaisyritys Arcdian kehittämä antigeeni-koronapikatesti odottaa edelleen viranomaisen lupaa, kertoo Turun Sanomat. Lupaprosessi ei pääse etenemään aluehallintovirastoissa, sillä ne odottavat THL:n toimilupatyöryhmän arviota.

– Meillä on täysi valmius lähteä ajamaan näytteitä vaikka huomenna, mutta lupa puuttuu, sanoo Mehiläisen laboratoriopalveluiden johtaja, dosentti Kristina Hotakainen.

Mehiläinen on jättänyt hakemuksen jo 3. heinäkuuta. Keväällä ahkerasti kokoustaneen toimilupatyöryhmän seuraava kokous on luvassa kuitenkin vasta 21. elokuuta.

– Toimilupatyöryhmän edellinen kokous pidettiin kesäkuun lopulla, jonka jälkeen se jäi kesälomatauolle, sanoo toimilupatyöryhmän puheenjohtaja, Turun yliopiston bakteeriopin professori Jaana Vuopio.

Hänen mukaansa toimintaedellytysten täyttyminen käydään jokaisen hakemuksen osalta tapauskohtaisesti.

Terveystalon laboratoriodiagnostiikasta vastaava johtaja Eeva Nyberg-Oksanen toivoo puolestaan selkeämpää ohjeistusta. Hänen mukaansa on vielä epäselvää, mitä laboratorioilta ylipäätään edellytetään jotta antigeenitestaus voitaisiin ottaa käyttöön. 

– Riittääkö se, että näytämme osaavamme käyttää laitetta, vai pitääkö meidän tehdä tieteellisempää tutkimusta testin herkkyydestä, hän sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)