Verkkouutiset

Tositelevisio-ohjelmat suomalaisten suosiossa

Pohjoisamerikkalaisten televisio-ohjelmien osuus kasvoi viime vuonna, kun taas kotimaisten ohjelmien määrä väheni entisestään, selviää liikenne- ja viestintäministeriön teettämästä selvityksestä.

Pohjoisamerikkalaisten televisio-ohjelmien osuus valtakunnallisten ilmaiskanavien tarjonnasta oli 45 prosenttia. Kotimaisten ohjelmien osuus jäi 32 prosenttiin.

Myös pohjoismaisten (4 %) ja muualla Euroopassa tuotettujen ohjelmien (16 %) osuudet pienenivät.

Suomalainen televisiotarjonta 2013 -raportin mukaan kotimaisia ohjelmia esitettiin aikaisempien vuosien tapaan paljon Ylen kanavilla. Kaupallisista kanavista taas ainoastaan MTV3 ja Kutonen esittivät enemmän kotimaista ohjelmistoa kuin pohjoisamerikkalaista tuotantoa.

Tosi-tv entistä suositumpi

Suurimmat yksittäiset ohjelmaluokat olivat viime vuonna tositelevisio ja ulkomainen fiktio. Kummankin ohjelmatyypin osuus kasvoi edelliseen vuoteen verrattuna. Tosi-tv:n osuus kaikista maksuttomilla kanavilla esitetyistä ohjelmista nousi noin viidenneksestä lähes neljännekseen.

Ulkomainen fiktio kasvatti osuuttaan muutamalla prosenttiyksiköllä 21 prosenttiin.

Kolmanneksi suurin ohjelmaluokka oli edellisvuotiseen tapaan viihde ja kevyt musiikki (10 %), mutta sen osuus laski edellisestä vuodesta neljä prosenttiyksikköä. Myös asia- (9 %) ja ajankohtaisohjelmien (3 %) osuudet laskivat hieman, samoin kuin kotimaisen fiktion osuus (1 %).

Muiden ohjelmaluokkien eli elokuvien (9 %), lifestyle-ohjelmien (9 %), lastenohjelmien (5 %), uutisten (3 %), kulttuuriohjelmien (2 %) ja urheilun (2 %) osuudet kokonaistarjonnasta säilyivät jokseenkin ennallaan.

Viime vuoden kolmentoista tv-kanavan ohjelmatarjonta oli keskimäärin 1429 tuntia viikossa eli yli 204 tuntia vuorokaudessa. Tarjonta kasvoi edelliseen vuoteen verrattuna 75 viikkotuntia.

Uusimmat
MAINOS