Verkkouutiset

Tom Cruise on vuoden tähän asti ylivoimaisen elokuvaykkösen tähti.

Top Gun: Maverick ohittamassa Titanicin

Historiallinen keikaus elokuvien lipunmyyntitilastoissa tapahtuu elokuussa.

Vuoden jättimenestyjäksi elokuvateattereissa noussut Top Gun: Maverick on kerännyt USA:n lippuluukuilla jo noin 640 miljoonaa dollaria. Rohkeimmissa arvioissa ennen ensi-iltaa ajateltiin, että elokuva saattaisi parhaassa tapauksessa kerätä muutaman sata miljoonaa dollaria.

Yhdysvaltojen kaikkien aikojen elokuvatilastossa Top Gun: Maverick on nyt yhdeksäntenä. Sen edellä seitsemäntenä on vuoden 1997 Titanic, joka aikanaan piti vuosikausia listan ylivoimaista ykköstilaa.

Top Gun: Maverick vetää yhä niin paljon katsojia, että elokuva tulee ohittamaan Titanicin elokuun aikana. Seuraavat sijoitukset ovat jo tiukemmassa. Avengers: Infinity War keräsi 679 miljoonaa dollaria vuonna 2018. Ykköspaikalla on Star Wars VII: The Force Awakens 937 miljoonalla dollarilla.

Kansainvälisessä tilastossa vertailu on vaikeampaa muun muassa siksi, että Top Gun: Maverick ei ole ollut Venäjän ja Kiinan teattereissa.

Suomessa Top Gun: Maverickilla oli viikonvaihteen jälkeen 325 921 katsojaa ja vuoden ykköstila. Kakkosena on Kätyrit: Grun tarina 228 068 katsojalla.

Uusimmat
MAINOS